Duke University

Duke University er et av de ledende universitetene i USA og ligger i dag i Durham i Nord-Carolina. Navnet har blitt endret flere ganger, siste gang til ære for den store bidragsyteren James Buchanan Duke i 1924. Duke University ble rangert som nr. 23 i 2011-2012 på Times liste over verdens beste universiteter.

Universitet har ca. 13 000 studenter fordelt på 8 skoler/fakulteter på høyere grad og 2 på lavere grad. Hovedbiblioteket er Perkins Library, men det har også 7 andre små bibliotek på de ulike skolene. Campusen ligger i rolige omgivelser i Duke Forest, hvor det også er en zoologisk hage og arboretet "Sarah P. Duke Gardens" med 300 000 besøkende årlig.

Gjeld for

Fysioterapi, Master i klinisk fysioterapi og Ph.d. Helse, funksjon og deltaking

Praktiske forberedelser

Alle studenter som drar på utveksling til USA må ha studentvisum for hele perioden. Du kan først søke om studentvisum etter at du har fått ditt offisielle opptaksbrev fra vertsinstitusjonen. Vær da oppmerksom på at du må dra på visumintervju ved USAs ambassade i Oslo.

Duke University har ganske strenge krav til vaksinasjon og vandel. Studenter som skal reise til Duke vil få mer informasjon om dette når det nærmer seg, men vær klar over at det er et ganske omfattende dokumentasjonsarbeid i forkant av utveksling til Duke University.

Språk

Du må ha 4 eller bedre i Engelsk fra videregående. Hvis du ikke har det må du ta en språktest, f.eks. TOEFL eller IELTS.

Studieavgift

Utvekslingsstudenter betaler i utgangspunktet ikke skolepenger på Duke University. Man må likevel regne med en del avgifter i forbindelse med registrering og forsikring ved Duke.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet du du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Master i klinisk fysioterapi

Dersom du tar Master i klinisk fysioterapi er det mulig å dra til Duke University på kortere opphold. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon om dette.

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til Ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold ved Duke på opptil ett semester.

Healthy Ageing and Rehabilitation

Du kan dra på utveksling til Duke i 3. eller 4. semester