Produksjoner

Bli inspirert og se hva vi kan utvikle sammen. Her har vi samlet noen tidligere produksjoner som Medielab har hatt ansvar for eller vært involvert i.

Hvorfor sørger vi? Denne serien av kunstneriske dokumentar-stil utdanningsvideoer er en del av en digital ressurs for END-prosjektet (Etterlatte ved Narkotikarelatert Død). Serien inkluderer generelle sorgbegreper og overveielser, som sorghierarkier, komplisert sorg, kulturelle og sosiale uttrykk for sorg, og hvordan vi finner mening i prosessen, samt aspekter som er spesielt relatert til stoffrelatert sorg.

Er du lei av å lete rundt på nettet etter gode fagfilmer? Ønsker du å se filmer med informasjon du faktisk kan stole på? Vil du ut av teknologigigantenes klør? Da må du sjekke ut Viten-TV! Medielab har vært med i arbeidsgruppen som har utviklet Viten-TV og vi har produsert mange av filmene du kan se her.

Hva er Vi leser!? Denne promovideoen introduserer deg for den digitale læringsressursen. Vi leser! er en nyskapende digital læringsressurs for nyankomne minoritetsspråklige elever på ungdomstrinnet. At elevene skulle oppleve motivasjon, læring og mestringsfølelse var utgangspunktet for samarbeidsprosjektet mellom Etat for skole i Bergen og Medielab ved HVL.

Vi leser! er et utviklingsprosjekt og samarbeidsprosjekt mellom Bergen kommune, Etat for skole, og Medielab, og prosjektet er finansiert av Utdanningsdirektoratet. Målet har vært å utvikle en nasjonal digital læringsressurs for elever som starter på ungdomstrinnet uten lese- og skriveferdigheter.

er en prisvinnende film produsert av Medielab i samarbeid med BARNkunne. Filmen utforsker hvordan barn opplever og forholder seg til havet gjennom lek, kunst og pedagogisk praksis. Prosjektet er en del av et større forskningsarbeid som bidrar til forståelsen av barns utforsking i grenselandet mellom land og sjø. Filmen vant prisen for beste utdanningsfilm under Tromsø Educational Film Festival (TREFF) og brukes nå i undervisningen ved barnehagelærerutdanningen på HVL.

Sonic Greenhouse (norsk: Lydgartneri) utvikler en fysisk enhet for å skape, kontrollere og spille av lyder – et elektroakustisk instrument. Lydgartneriene er utformet for å stimulere musikalsk kreativitet, uten at brukere behøver å lese noter eller beherske tradisjonelle instrumenter. Sonic Greenhouse kombinerer et utviklingsprosjekt med et didaktisk prosjekt. Dette involverer studenter, lærere i skolen og elever, før den endelige versjonen blir klar for et større publikum.

Ta på deg rollen som journalist og bli med på en bemerkelsesverdig reise tilbake i tid med "Batteri Fjell 1945", et nyskapende VR-spill som tar deg med til de dramatiske dagene på Fjell festning under Norges frigjøring i 1945. "Batteri fjell 1945" er et samarbeidsprosjekt mellom Fjell Festning - Museum Vest og Medielab. Utviklingen av VR-prosjektet har i hovedsak blitt drevet av ulike bachelorgrupper fra Fakultet for teknologi, miljø- og samfunnsvitskap(FTMS) med veiledning fra Medielab.

Virtuelle tvillinger tar oss med inn i arbeidet med å digitalisere Mariakirken i Bergen, en av Norges eldste middelalderkirker. Studenter fra Høgskulen på Vestlandet bruker avansert 3D-scanning for å lage en nøyaktig digital kopi av kirken. Dokumentaren viser hvordan denne teknologien kan brukes til å bevare kulturarv og skape nye læringsmuligheter i undervisning og forskning. verdifulle verktøy for fremtidens utdanning og bevaring av historiske bygninger.

I dag er dei fleste kvernhus i Noreg forfalne eller forsvunne, men i 2017 opna kvernmester Audun Zitzelau Aasebø eit nyrestaurert og fungerande kvernhus i Åsebøskogen på Askøy. Huset står i dag som eit minnesmerke og ein læringsressurs om matproduksjon i tidlegare tider. I samarbeid med fagmiljøa ved Høgskulen på Vestlandet har Medielab dokumentert kvernhuset til bruk i undervisning.

Medielab har det operative ansvaret for all droneflyvning ved HVL og har dermed også en rådgivningstjeneste for ubemannet luftfart i organisasjonen. Vi hjelper deg med ditt prosjekt, enten det gjelder inspeksjoner, kartlegging, fotografering med mer.

I forbindelse med studiestart hausten 2022 var Medielab med å produsere ei 360-vandring for campus Stord. Medielab har stått for dronefoto, 360-foto og å sette saman vandringa. Vandringa er også tilgjengeleg i VR.

På European Association for International Education (EAIE) -konferansen i Barcelona i september 2022 fikk HVL «Best practice» -prisen for beste presentasjon av den nye utvekslingsappen som nå er tatt i bruk av studenter og ansatte. Medielab har stått for utforming av posteren som HVL fikk pris for.

I samarbeid med KBP på tvers har Medielab utvikla to læringsressursar om samvalg innan fysioterapi og vernepleie. Vi har stått for blant anna opptak og redigering av filmane, samt publisering. Vi har nytta H5P og innhaldstypen Branching Scenario for publisering.

I samarbeid med KBP på tvers har Medielab utvikla to læringsressursar om samvalg innan fysioterapi og vernepleie. Vi har stått for blant anna opptak og redigering av filmane, samt publisering. Vi har nytta H5P og innhaldstypen Branching Scenario for publisering.

Podcast-serie om Bergen og Bergens historie med forfatter og byplanlegger Hans-Jacob Roald og Anne Sofie Bjelland ved Institutt for Byggfag. Medielab står for produksjon og innspilling er gjort i vårt studio i Bergen.

HVL bygger det nye universitetet på Vestlandet og denne filmen forklarer hvorfor HVL bør bli universitet på to minutter. Filmen er produsert av Avdeling for kommunikasjon og Medielab, som et tiltak for å sette universitetsambisjonen på dagsordenen.

We were asked to run a digital storytelling “crash course” workshop for the new MARE program. Due to Covid 19 we made this an online course instead, now available to anyone inside HVL. This video-based course takes less than 1 hour to watch, and breaks down the process into five phases, so anyone can make their digital story, regardless of access to fancy equipment or expensive software. Ask us how to integrate it into your curriculum.

HVL and UiB will be hosting the 13th annual SANORD conference, 7-10 September 2021, in Bergen. The Centre for New Media has produced graphic profile and promotional film for the conference.

Med denne appen kan du gå i andres fotspor eller lage dine egne digitale vandringer i naturen. Fotspor startet som en idé ved Medielab ved Høgskulen på Vestlandet i 2017 og har siden vokst til å bli en ledende aktør innen digital utelæring. Tre av skaperne bak Fotspor har nå tatt med seg konseptet og startet et nytt selskap, FotsporTech AS, som skal drifte og videreutvikle Fotspor fremover.

Vi utforsker og produserer VR, 360 video og virtuelle vandringer til bruk i undervisning, forskning og formidling, både for eksterne og interne oppdragsgivere og samarbeidspartnere. Se fortløpende oppdateringer og nye produksjoner på vår prosjektblogg.

This master is an innovative, online learning programme that focuses on interprofessional issues related to healthy ageing and rehabilitation. Medielab produced the promo video and will also provide workshops on digital storytelling during on-campus residency.

Medielab har i samarbeid med Museum Vest/Nordsjøfartmuseet utviklet en applikasjon for mobile enheter og støtter både Android og iOS (iPhone/iPad). Har du smarttelefon eller nettbrett med GPS, kan du være med på en virtuell vandring i Telavåg. Et kart viser ulike steder i bygden hvor de dramatiske hendelsene skjedde i 1942. På hvert sted kommer det automatisk opp informasjon om plassen du er på. Du kan velge mellom filmer, bilder og fortellinger om det som skjedde.

Ambisjonen i HVL sin strategi for 2019-2023 er at vi skal bli eit universitet med ein tydeleg profesjons- og arbeidslivsretta profil. Samspel, berekraft og nyskaping skal kjenneteikne alt vi gjer. Medielab har samarbeida med Avdeling for kommunikasjon om konsept og manus, medan vi står for medieproduksjon. Filmen finst og i engelsk versjon.

GRAVITY! Is the Global Science Opera’s 5th production, and this year The Centre for New Media at HVL brought together the contributions of more than 30 countries and streamed this multi-disciplinary event that uses the arts to teach science. The opera’s story was created by students in Brazil, Portugal and Sao Tome & Principe. It celebrates the 100th anniversary of Einstein´s Theory of General Relativity.

Nylig lanserte Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet (MHFA) ved Høgskulen på Vestlandet et nytt digitalt kartleggingsverktøy for mat og måltider i barnehagen, som er ment gi ansatte i barnehagen faglig påfyll og inspirasjon til hvordan de sammen med barna kan gjennomføre mat- og måltidsaktiviteter. Medielab har hatt ansvar for produksjon av animasjonsfilmen. Manus og konsept i samarbeid med MHFA.

Som et ledd i satsingen på kunnskapsbasert praksis har myndighetene gjennom HelseOmsorg21 fremmet forslag om at opplæring i kunnskapshåndtering og kunnskapsbasert praksis må bli obligatorisk i alle helsefagutdanninger. På oppdrag fra Fakultet for helse- og sosialvitskap har vi utviklet en app som er designet for å støtte studenter og klinikere i å lære å jobbe kunnskapsbasert.

På campus Kronstad er K2 under oppføring fram mot åpning i 2020. Visjonen er at bygget skal bli Vestlandets mest moderne undervisningsbygg. Vi har designet prospektet "Bli med inn", hvor du får et godt inntrykk av utformingen og miljøet i K2.

I samarbeid med høgskolelektor Anne Sofie Handal Bjelland, har vi laget en 360 befaring av nye Haraldsplass sykehus. Ressursen skal brukes i undervisningen ved Institutt for byggfag.

På oppdrag fra Avinor har vi laget en 360 visning av den nye terminalen på Bergen lufthavn. Her får du en virtuell vandring, med tilleggsinformasjon i kommentarer på tilhørende lydspor. Du trenger ikke VR-briller for å foreta den virtuelle vandringen gjennom terminalen, men det anbefales for ekstra innlevelse.

Heftet «Fysisk aktivitet i urbane miljø» er en del av Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet sine læringsressurser rettet mot barn. Gjennom bilder, illustrasjoner og tekst får man ideer til utendørsaktiviteter, med utgangspunkt i mulighetene nærmiljøet byr på. Vi har stått for designet av heftet.

Hvordan arbeider journalister for å formidle menneskers historier på en god måte? Leo Ajkic og Guri Solberg forteller med utgangspunkt i dokumentarserien «Flukt» og podcasten «Bra damer». Produsert på oppdrag for NDLA.

Zmekk samfunnsfag 8-10 er en læringsressurs i samfunnsfag for innføringsklasser på ungdomstrinnet. Utviklet i samarbeid med Bergen kommune, med støtte fra Utdanningsdirektoratet

Hva er et trippelpunkt? Med vann som eksempel viser ingeniørstudenter hvordan stoffer kan opptre simultant i fast form, som væske og damp ved bestemte trykk og temperaturer.

TELLA er et pedagogisk spill for nettbrett der barn kan lære matematikk gjennom å leke og prøve seg fram. Det er beregnet på aldersgruppen 5 - 8 år, men passer også for dem som er yngre eller eldre.