Disputas: C-differensiell uniformitet

Anton Tkachenko disputerer den 13. mars 2024 for ph.d.-graden ved Høgskulen på Vestlandet med avhandlinga "On c-Differentials".

Anton Tkachenkos doktoravhandling, "On c-Differentials," representerer ein interessant teoretisk framgang i kryptografifeltet. Avhandlinga introduserer konseptet med c-differensiell uniformitet, som utvidar det tradisjonelle begrepet differensiell uniformitet, og gir eit meir utvikla rammeverk for å forstå nyansane av kryptografiske funksjonar og deira motstandsdyktigheit mot differensialangrep.

Utforskar c-differensiell uniformitet

Avhandlinga utforsker c-differensiell uniformitet nøye, og kastar lys over evna den har til å avsløre intrikate eigenskapar og oppførsel i kryptografiske funksjonar. Den framhever oppdaginga av perfekte c-ikkje-lineære (PcN) funksjonar, og viser deira særeigne eigenskapar, sjølv i den komplekse settingen av karakteristikk 2. Vidare undersøker den forholdet mellom desse funksjonane og deira c-differensielle uniformitet, og utvidar forståinga av deira strukturelle kompleksitet.

Strukturell analyse av kryptografiske funksjonar

Tkachenkos arbeid introduserer også konseptet med c-differensialbøyde funksjonar, som utvidar omfanget av analysar av kryptografiske funksjonar. Desse funksjonene, saman med PcN-funksjonar, betrar det kryptografiske landskapet med deira spesielle teoretiske eigenskapar. Avhandlinga utfører ein grundig strukturell analyse av kryptografiske funksjoner, undersøker åtferda deira under ulike transformasjonar og undersøkjer fordeling og egenskapar i detalj.

Eit bemerkelsesverdig aspekt ved avhandlinga er introduksjonen av c-Strikt Skred Kriterium (c-SAC), som utdjupar den teoretiske analysen av kryptografiske funksjonar og deira følsomhet for inndataendringar.

Vidare presenterer avhandlinga teoretisk arbeid om modifiserte planfunksjonar, spesielt spor-c-modifiserte planfunksjonar. Denne utforskinga gir betydelege teoretisk innsikt i strukturen deira, og bidrar til ei betre forståing av desse komplekse funksjonene.

Anton Tkachenkos "On c-Differentials" er eit teoretisk bidrag til kryptografifeltet, og oppmuntrar forskarar til å dykke djupare inn i den intrikate verda av analyse av kryptografiske funksjonar.

Anton Tkachenko er stipendiat i doktorgradsprogrammet i datateknologi ved Høgskulen på Vestlandet. 

Disputas

13. mars kl. 14.30 rom M-005, K2, campus Bergen. 

Lenke til disputasen på Zoom: https://hvl.zoom.us/j/65759384998?pwd=ZzJnUHdjMGkzdEhiVWJIU092dDF1Zz09

Opponentar

Professor Subhamoy Maitra, Indian Statistical Institute, India
Professor Thor Martinsen, Naval Postgraduate School, USA

Leiar av komitéen

Førsteamanuensis Therese Berge Sjursen, HVL

Disputasleiar

Instiuttleiar Kristin Fanebust Hetland, HVL