Arbeids- og kompetanseområde
Dekan ved Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett i perioden 01.08.17-31.07.25. Jeg er utdannet lærer, har hovedfag i ernæring, helse og miljøfag og doktorgrad i helsefremmende arbeid. Før jeg ble tilsatt som dekan ved HVL var jeg tilsatt i undervisnings- og forskerstillinger og ulike lederstillinger ved Høgskolen i Bergen. Jeg har vært styremedlem ved Høgskolen i Bergen i to perioder. Jeg er i dag leder av Universitets- og høgskolerådets fagstrategiske enhet for lærerutdanning.
Ta gjerne kontakt på asle.holthe@hvl.no
Underviser i
- Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene
- Masterstudium i fysisk aktivitet og kosthold i et skolemiljø
Forskar på
- Mat og måltider i barnehage og skole
- Fagdidaktikk i mat og helse
Publikasjonar
-
Nordic school meals and effect on classroom learning behaviour
-
Norwegian Primary School Teachers' Pedagogical Practices for Food and Health Meals and School Lunches
-
Children’s experienced and imaginary stories about lunch packs and lunch breaks: Associations and perceptions of school lunch among primary school students in Norway
-
Children’s Food Choices during Kindergarten Meals
-
Estetiske læringsprosesser i grunnskolelærerutdanningene. Helhetlig, integrert og forskningsbasert? Rapport til Kunnskapsdepartementet, 24. juni 2020.
-
Læreplanen og det profesjonelle handlingsrommet til mat- og helselæreren.
-
Læreplanens fortolkningsnivåer
-
Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene
-
Følgenotat om forslag til ny forskrift om rammeplan for 5-årige faglærerutdanninger i praktiske og estetiske fag / Lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13, med rammeplanutvalgets vurderinger. Oversendt Kunnskapsdepartementet 14. januar 2019
-
Forslag til forskrift om rammeplan for femårige lærerutdanninger i praktiske og estetiske fag for trinn 1–13. Oversendt Kunnskapsdepartementet 14. januar 2019
-
Oppskriften - den skjulte læreplanen i mat og helse
-
School lunch ‐ Children's space or teachers’ governmentality? A study of 11‐year‐olds’ experiences with and perceptions of packed lunches and lunch breaks in Norwegian primary schools
-
Master i faglærerutdanning i praktiske og estetiske fag. Utredning av kompetansebehov av å innføre master i faglærerutdanning i praktiske og estetiske fag, og anbefaling til departementet om hvorvidt det bør innføres en master i faglærerutdanning.
-
The effect of lean-seafood and non-seafood diets on fasting and postprandial serum metabolites and lipid species: Results from a randomized crossover intervention study in healthy adults
-
Avdeling for lærarutdanning - reformer, vekst og kompetansebygging
-
The effect of lean-seafood and non-seafood diets on fecal metabolites and gut microbiome: results from a randomized crossover intervention study
-
Is the environment in kindergarten associated with the vegetables served and eaten? The BRA Study
-
The Effect of Schooling on Basic Cognition in Selected Nordic Countries
-
Teoriens manglende plass i praksissamtalen
-
Lunsjmåltidet i barnehagen som en sosial og pedagogisk arena
-
Lean-seafood intake decreases urinary markers of mitochondrial lipid and energy metabolism in healthy subjects: Metabolomics results from a randomized crossover intervention study
-
School meal provision, health, and cognitive function in a Nordic setting - The ProMeal-study: Description of methodology and the Nordic context
-
Frukt, grønnsaker og sjømat i skolemat - med fokus på Norge
-
Lean seafood intake reduces postprandial c-peptid and lactate concentrations in healthy adults in a randomized controlled trial with a crossover design
-
Å transformere en global pedagogisk ide i lokale kontekster
-
Skolen som arena for matdanning
-
Bokanmeldelse Fjellström. C (red.)Klagandets diskurs - matforskare reflekterar.
-
Skolens matlandskap som arena for danning
-
Bruk av uteskole i de praktisk-estetiske fagene på barnetrinnet - en casestudie
-
Mat, kosthold og folkehelse
-
Lean seafood intake reduces cardiovascular risk factors in healthy subjects
-
Lean-seafood intake reduces cardiovascular lipid risk factors in healthy subjects: results from a randomized controlled trial with a crossover design
-
Sammenheng mellom skolemat og læring?
-
Mat og måltider i barnehagen - et kartleggingsverktøy
-
Fysiske faktorers betydning for mat- og måltidstilbudet i barnehagen - en casestudie
-
Metabolomic studies on the urinary response to a diet based on either lean seafood or other protein sources
-
Innspill til Ludvigsen-utvalget
-
Grunnleggende ferdigheter i mat og helse
-
De grunnleggende ferdighetene i de praktisk-estetiske fagene
-
Mat og måltider i skolefritidsordningen. En kvalitativ studie
-
Kantinedrift i videregående skole En kvalitativ studie
-
Mat og helse på barnetrinnet - praktisk, men ennå ikke kreativt
-
Skolefagundersøkelsen 2011 Praktiske og estetiske fag på barnesteget i norsk grunnskole
-
A controlled randomized intervention study with lean seafood vs terrestrial animal proteins in healthy subjects: data on body mass and body composition
-
Undersöker hur viktig lunchen är
-
Rammefaktorenes betydning for tilretteleggingen av opplæringen i de praktisk-estetiske fagene : en casestudie
-
Skolene har ikke kapasitet
-
Praktisk-estetiske fag og vektlegging av de fem grunnleggende ferdighetene - en casestudie
-
Hva bidrar lunsjmåltidet i barnehagen med?
-
Smørelunsjen i barnehagen som pedagogisk måltid - ernærings-, sosialiserings- og kunnskapsaspekter
-
Strukturelle og organisatoriske muligheter og begrensninger for tilrettelegging av lunsjmåltidet i barnehagen
-
De praktisk-estetiske fagene og rammefaktoreres betydning - en casestudie
-
Implementering av kostholdstiltak i barnehagen
-
Implementation of national guidelines for healthy school meals: The relationship between process and outcome
-
Lønsjforskjell
-
Barnehagen i partnerskap for folkehelse
-
Bokanmeldelse
-
Folkehelseperspektivet i skolefaget mat og helse
-
Gjesteforelesning om matvaregruppen kjøtt og egg til studenter ved NUTR 150
-
Gjesteforelesning om matvaregruppen sjømat til studenter ved NUTR 150
-
Implementering av helsefremmende intervensjoner og politikk
-
Profesjonsidentitet i folkehelsearbeid
-
Implementering av helsefremmende intervensjoner og helsefremmende politikk
-
Understanding barriers to implementing the Norwegian national guidelines for healthy school meals: a case study involving three secondary schools
-
Egen meny for barn - et samarbeidsprosjekt mellom Høgskolen i Bergen og Helse Bergen innen ernæring, kosthold og helse
-
Å sikre barn en helsefremmende oppvekst
-
Jenter flinkere å smøre matpakke
-
For ambisiøse mål for skulemåltid
-
Mest boller og burger
-
Evaluating the implementation of the Norwegian guidelines for healthy school meals: A case study involving three secondary schools
-
Presentasjon av boken Måltider og fysisk aktivitet i barnehagen - barnehagen som arena for folkehelsearbeid
-
Kostholdsmessige utfordringer i barnehagen
-
Måltider og fysisk aktivitet i barnehagen
-
The role of physical structures in implementing the Norwegian guidelines for healthy school meals
-
Evaluating the implementation of the Norwegian guidelines for healthy school meals. A case study involving three secondary schools
-
Skolekjøkken - heimkunnskap - mat og helse
-
Et aktuelt doktorandarbeid på terskelen til disputas: Mat i norske skoler
-
Fra sentralgitt plan til lokale planer i mat og helse
-
De fem grunnleggende ferdighetene som forutsetning for læring
-
Mat og helse i skolen. En fagdidaktisk innføring
-
Elevaktiv læring med muntlig i mat og helse
-
Mat i barnehage og skole
-
Retningslinjene for skolemåltidet - et slag i luften?
-
Redaktørens spalte
-
Implementation of national guidelines for school meals
-
Implementation of national guidelines for school meals
-
Spiser barne ditt rett ?
-
Redaktørens spalte
-
Evalueringsrapport II: Fysisk aktivitet og måltider
-
Mat og helse i skolen
-
Kostholdsmessige utfordringer i barnehagen
-
Å lage mat i naturen og bruke naturen som ressurs
-
To undervisningskjøkken i Trondheim kommune
-
Redaktørens spalte
-
Mat i barnehage og skole
-
Spiser barnet ditt rett ?
-
The use of problem and process oriented learning to develop social responsibility among Norwegian teacher education students
-
Evalueringsrapport fysisk aktivitet og måltider
-
The use of problem and process oriented learning to develop social responsibility among Norwegian teacher education students
-
Spiser barnet ditt rett ?
-
Fra heimkunnskap til mat og helse
-
Spiser barnet ditt rett ?
-
Evalueringsrapport Fysisk aktivitet og måltider
-
Fra heimkunnskap til kost og helse - ny læreplan på høring
-
Kosthold for barn i barnehagealder
-
Kosthold for barn i barnehagealder
-
Uteskole ved sjøkanten, Oksebåsen
-
Læreplan for grunnskolen (LP-06).Forslag til læreplan i heimkunnskap
-
Måltidet som konstruksjon i heimkunnskapsfaget Vitenskapsteoretisk essay
-
Måltidet som konstruksjon i heimkunnskapsfaget
-
Lay conceptions in home economics
-
Kokkekamp
-
Hva er det egentlig elevene drikker på skolen?
-
Hva drikker elevene på skolen ?
-
"Hvis du drikker light dreper det hjerneceller og sånn..." Hverdagsforestillinger i heimkunnskap
-
"Hvis du drikker light dreper det jo hjerneceller og sånn..." Hverdagsforestillinger i heimkunnskap