Arbeids- og kompetanseområde
Eg har utdanningsbakgrunn innan ernæring og folkehelsevitenskap, og har ein doktorgrad i matrelatert forbrukeratferd frå 2020. Eg har ei særleg interesse for kosthaldsvalg og matrelatert forbrukeratferd på befolkningsnivå, og synest det er spanande å undersøke korleis miljøet rundt oss påverkar matvala våre.
Ved HVL er størsteparten av arbeidet mitt knytt til Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet (https://mhfa.no/), der eg blant anna arbeider med skulefaget mat og helse, og mat og måltid i skulen. Eg arbeidar for tida med LOTAS-prosjektet som er et forskningsprosjekt på mat- og helsefaget på ungdomstrinnet. Prosjektet fokuserer blant anna på elevmedverknad og læringsutbytte i mat- og helsefaget.
Tidlegare har eg jobba mykje med nudging som verkemiddel for å påverke matrelaterte val, samt undersøkt forbrukarar si meining om matrelatert nudging. Eg har også forska på faktorar som påverkar val av ultra-prosesserte matvarer, samt samanhengen mellom tidspress og bruk av ultra-prosesserte matvarer.
Eg underviser på bachelor i folkehelsearbeid og lærarutdanninga i mat- og helse, samt rettleiar oppgåver på både på bachelor- og masternivå.
- Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthald og fysisk aktivitet
- Grunnskulelærarutdanning 1. - 7. trinn
- Grunnskulelærarutdanning 5.-10. trinn
- Skulefaget mat og helse, elevmedverknad
- Forbrukeratferd i ein matkontekst
- Nudging og valarkitektur
Publikasjonar
-
Pupil participation in the Food and Health subject
-
En oversiktsstudie av empirisk forskning på det norske skolefaget mat og helse i perioden 2006-2023.
-
Er brød farlig no igjen?
-
Kunnskap og bruk av matmerkeordningene Nøkkelhullet og Brødskalaen
-
Hvordan påvirker elevmedvirkning læringsutbytte i mat- og helsefaget?
-
Hvordan praktiseres elevmedvirkning i mat- og helsefaget i ungdomsskolen?
-
Å gjøre det enklere å ta gode matvalg
-
What you say and what you do: Exploring the link between consumers’ perception of portion size norms and reported behaviour for consumption of sweets and crisps
-
Læremidler i mat og helse: Hva finnes og hvordan velge hva som skal brukes?
-
Investigating young adults’ perceived effectiveness of textual information about food-related nudging
-
Skjønte dere egentlig EAT-rapporten?
-
If it works, I like it: Consumer acceptance of food-related nudging
-
If it works, I like it: Predicting acceptance of food-related nudging.
-
The association between time scarcity, sociodemographic correlates and consumption of ultra-processed foods among parents in Norway: a cross-sectional study