Arbeids- og kompetanseområde
Jeg er utdannet ved Universitetet i Agder med Bachelorgrad i Ernæring, mat og kultur og Universitetet i Bergen (UiB) med Mastergrad i Human Ernæring. Jeg disputerte i 2019 for Doktorgrad i Ernæring ved UiB med fokus på helseeffekter av torskeproteiner fra restråstoff:
www.uib.no/nye-doktorgrader/125434/helseeffekter-av-torskeproteiner-fra-restråstoff.
I 2019/2020 var jeg postdoktor ved UiB i prosjektet Whitefish og undersøkte effekter av ulike fraksjoner fra restråstoff av torsk på blodtrykk og nyrefunksjon.
Ved HVL er mine hovedoppgaver knyttet til Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Mat og helsefag, og Mat og måltid i skole og barnehage. Dette innebærer undervisning, veiledning og forskning knyttet til lærerutdanningen i Mat og Helse og Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet.
- Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet
- Grunnskolelærerutdanningen
Publikasjonar
-
Lokale prosesser ved innføring av skolemat i et utvalg norske kommuner
-
Pupil participation in the Food and Health subject
-
Evaluering av gratis skolemåltid på 1. – 4. trinn på en skole i Haugesund Av Bodil
-
Er brød farlig no igjen?
-
Erfaringer fra skolematordninger i Norge
-
Students’ breakfast habits and socioeconomic status - A comparison of two high schools with a free breakfast meal
-
Hvordan påvirker elevmedvirkning læringsutbytte i mat- og helsefaget?
-
Intake of residuals from Atlantic cod attenuated blood pressure increase but did not delay development of kidney damage in obese Zucker fa/fa rats
-
Hvordan praktiseres elevmedvirkning i mat- og helsefaget i ungdomsskolen?
-
Effect of cod residual protein supplementation on markers of glucose regulation in lean adults: A randomized double-blind study
-
Cod protein powder lowered serum nonesterified fatty acids and increased total bile acid concentrations in healthy, lean, physically active adults: A randomized double-blind study
-
Effects of cod residual protein supplementation in healthy adults. Impact on glucose regulation and lipid metabolism
-
Cod Residual Protein Prevented Blood Pressure Increase in Zucker fa/fa Rats, Possibly by Inhibiting Activities of Angiotensin-Converting Enzyme and Renin
-
Daily intake of protein from cod residual material lowers serum concentrations of nonesterified fatty acids in overweight healthy adults: A randomized double-blind pilot study
-
Effects of water soluble and water insoluble cod protein on lipid metabolism in overweight adults
-
Effects of water soluble and water insoluble cod protein on lipid metabolism in overweight adults
-
Effects of salmon filet intake on blood pressure regulation