Førsteamanuensis

Djenana Jalovcic

Arbeids- og kompetanseområde

Djenana Jalovcic, MPA, MSc, EdD har over 25 års erfaring med å jobbe med post-sekundære institusjoner innen funksjonshemming, samfunnsbasert rehabilitering (CBR) og inkluderende utvikling globalt. Hun er pedagog, forsker og inkluderende utviklingsutøver.

I 2023 fikk hun status som merittert underviser ved HVL.

  • Utdanning: Hun er dedikert til undervisning og læring og deler sine profesjonelle erfaringer med studenter over hele verden. Djenana underviser i kurs i sunn aldring og rehabilitering, ledelse og migrasjonshelse. Undervisningen hennes er forankret i hennes inkluderende utviklingspraksis så vel som filosofien om konstruktivistisk, samarbeidende og nettverksbasert undervisning og læring. I 2010 var hun banebrytende for nettbasert videreutdanning for funksjonshemmede og rehabiliteringsutøvere globalt. Hun bruker prinsippene for universell utforming for læring i sine kurs. Gjennom det HK-dir-finansierte prosjektet om universell utforming i 2023 som hun ledet, blir prinsipper for universell utforming for læring introdusert til HVL og ressurser opprettet i prosjektet er tilgjengelig på UDL Collaboratory - Designing learning experiences for all. Studentenes evalueringer viser konsekvent at de satte pris på hennes førstehåndserfaring og kunnskap om emnet, hennes entusiasme, samt hennes tilgjengelighet til å støtte dem gjennom og etter kurset. Djenana har inngående kunnskap om pedagogikk og pedagogiske teknologier, og erfaring med instruksjonsdesign og læreplanutvikling av tverrprofesjonelle doktorgradsprogrammer i helse- og sosialfag.
  • Forskning: Hennes forskningsinteresser inkluderer erfaringer og oppfatninger av aldring, funksjonshemming, migrasjonshelse, klimahelse og tverrprofesjonell utdanning og praksis. Hun bruker kvalitative og deltakende metoder.
  • Inkluderende utviklingspraksis: Djenana legger til rette for partnerskap med flere interessenter gjennom mange internasjonale prosjekter hun har vært involvert i. Hennes ekspertise er innen prosjekt- og programplanlegging, implementering og evaluering ved å bruke menneskerettighetsbasert tilnærming.  
  • Prosjekter: Djenana er koordinator for UTFORSK-prosjektet Klima og helse: Interprofesjonell læring, innovasjon og samarbeid (IP LINC) 2025-2028. Hun er medlem av HVL-teamet til  et Erasmus+ Capacity Building in Higher Education Project Building Blended Master Programs in Rehabilitation i Kenya og Tanzania 2024-2027. Hun koordinerte Erasmus+ Persons with Refugee Experience Education Project - Interprofessional (PREP IP), 2021-2024 og HKdir Universal Desing for Assessment Collaboratory. Hun deltok i Health Equity gjennom utdanning for et bærekraftig samfunn (HEQED), 2021-2024.
  • Tjeneste: Djenana er frivillig ved HVL og for lokale og internasjonale organisasjoner. Hun er medlem av HVL AI-gruppen. Hun er en av grunnleggerne av Women in Global Health Canada Chapter og Canadian Women in Global Health.  Hun har sittet i styrene for Learning Disability Association of Kingston,  Accessibility for All og Canadian Society for International Health. 

Kurs undervist 

Emneplan for Sunn aldring: Teoretisk grunnlag(MARE510) - Høgskulen på Vestlandet

Emneplan for Ledelse i rehabilitering (MARE530) - Høgskulen på Vestlandet (hvl.no)

Emneplan for Tverrprofesjonelle tilnærminger til flyktningers helse (MARE551) - Høgskulen på Vestlandet (hvl.no)

Emneplan for Selvstudium (MARE560) - Høgskulen på Vestlandet


Forskningsområder

  • Hennes forskningsinteresser kombinerer funksjonshemming, utdanning og global utvikling. Hun bruker kvalitative, fenomenologiske metoder for å studere hvordan personer med funksjonsnedsettelser opplever teknologiformidlede tjenester og utdanning. Hennes andre forskningsinteresser inkluderer samfunnsbasert rehabilitering globalt som en strategi for inkluderende samfunnsutvikling, og samspillet mellom kjønn, alder og funksjonshemming, og flyktningers og migranters helse. 


Forskningsgrupper

Forskningsgruppe for rehabilitering og helsefremmende arbeid

Underviser i
  • FHSU300, The Norwegian Health Care System in an International Perspective, Høst 2024, emneansvarlig
  • FHSU300, The Norwegian Health Care System in an International Perspective, Vår 2025, emneansvarlig
  • MARE510, Healthy Ageing: Theoretical Foundation, Høst 2024, emneansvarlig
  • MARE530, Leadership in Rehabilitation, Vår 2025, emneansvarlig
Forskargrupper

Publikasjonar

Vis alle
Laster...