Professor

Eldbjørg Fossgard

Arbeids- og kompetanseområde

Min faglige bakgrunn er magistergrad i etnologi (kulturvitenskap) fra universitetet og 3-årig lærerutdanning, og med doktorgrad fra Universitetet i Bergen om kvinner, arbeid, holdninger og sosial posisjon i landbruket.  Forskning på kvinnekultur og matkulturelle tema. Siden 2010 har forskningsområdet i hovedsak har vært mat og måltider i skole og barnehage i samarbeidsprosjekter om mat og måltider i barnehagen, implementering av sjømat i skolen, og kartlegging av mat og måltid i SFO og videregående skole. I det tverrfaglige nordiske skolematprosjektet  ProMeal undersøkte vi skolematordningene i Norden, med bl.a. vektlegging på skolematens betydning for barns kosthold, og på barns oppfatninger og sosiale erfaringer fra ulike måltidsordninger.Var med i Utdanningsdirektoratets læreplangruppe i mat og helse i Fagfornyelsen 2018-20. Har de siste årene arbeidet med skolemåltidsprosjekt i ungdomsskolen. 

Forskar på

 

  • mat- og måltidshistorie
  • skolemåltidets sosiale aspekt
Forskargrupper