Arbeids- og kompetanseområde
Utdannet faglærer og hovedfagskandidat i ernæring, helse- og miljøfag fra Stabekk høgskole/Høgskolen i Akershus. Doktorgradsarbeid innen helseeffekter av mager sjømat.
Leder forskningsprosjektet TASTE som har som mål å la barn ta informerte og reflekterte matvalg basert på kritisk tenkning. I TASTE-prosjektet er skolefaget mat og helse i grunnskolen helt sentralt.
Underviser i
- Grunnskolelærerutdanninene: Mat og helse
- Videreutdanning mat og helse
Forskar på
- Skolefaget mat og helse
- Mat og måltider i skole og barnehage
- Naturen som læringsarena
- Praktiske og estetiske fag i skole og lærerutdanning
- Sjømat i danning og didaktikk
Forskargrupper
- MDIP550A, Masteroppgåve - Kroppsøving/Mat og helse, 24/25
- MGUMH502, Mat og helse 3, emne 2 - Danning og læring i mat og helse, 24/25, emneansvarlig
- MHE803, Mat og helse 1, emne 1 - Innføring i mat og helse, 24/25, emneansvarlig
- MHE804, Mat og helse 1, emne 2 - Mat og helse som undervisningsfag, 24/25, emneansvarlig
- PHD950, Avhandling, 24/25
Publikasjonar
-
De praktiske og estetiske fagene i grunnskolelærerutdanningen – overbyggende tematikker, metoder og teoretiske perspektiver i første kull med masteroppgaver
-
Mat og helse på 1.-4.trinn, sett fra elever og skolelederes ståsted. En kvalitativ undersøkelse av prioritering og praksis på fire ulike skoler.
-
Credorefleksjoner fra lærere som studerer faget mat og helse - en didaktisk praksis
-
Young students' perception of the health perspective in the Norwegian school subject Food and Health
-
Traces of sustainability in food practices in a Norwegian kindergarten
Laster...