Professor

Eli Kristin Aadland

Arbeids- og kompetanseområde

Utdannet faglærer og hovedfagskandidat i ernæring, helse- og miljøfag fra Stabekk høgskole/Høgskolen i Akershus. Doktorgradsarbeid innen helseeffekter av mager sjømat.

Leder forskningsprosjektet TASTE som har som mål å la barn ta informerte og reflekterte matvalg basert på kritisk tenkning. I TASTE-prosjektet er skolefaget mat og helse i grunnskolen helt sentralt. 

Underviser i
  • Grunnskolelæreutdanning: Mat og helse
  • Videreutdanning mat og helse
Forskar på
  • Skolefaget mat og helse
  • Mat og måltider i skole og barnehage
  • Naturen som læringsarena
  • Praktiske og estetiske fag i skole og lærerutdanning
  • Sjømat i danning og didaktikk
Forskargrupper

Utvalde publikasjonar

  • Bor det monstre i havet? Fortellinger mellom generasjoner og forskere

    Ødegaard, Elin Eriksen, Wergedahl, Hege, Aadland, Eli Kristin, Oropilla, Czarecah Tuppil, Grønhaug, Kjartan leirvik, Sandvik, Vegard Bringsvor (2024)
  • Mat og helse på 1.-4.trinn, sett fra elever og skolelederes ståsted. En kvalitativ undersøkelse av prioritering og praksis på fire ulike skoler.

    Slyngenborg-Jensen, Monica, Ask, Anne Merete Selvik, Helland, Merete Hagen, Palojoki, Päivi, Sandvik, Camilla, Aadland, Eli Kristin (2024)
  • Credorefleksjoner fra lærere som studerer faget mat og helse - en didaktisk praksis

    Aadland, Eli Kristin, Sæle, Ove Olsen (2023)
  • Young students' perception of the health perspective in the Norwegian school subject Food and Health

    Helland, Merete Hagen, Sandvik, Camilla, Ask, Anne Merete Selvik, Aadland, Eli Kristin (2023)
  • Kommunikasjon om smak i den praktiske og estetiske utforminga av undervisningskjøkenet

    Bleie Ulvestadbakken, Liv Signe, Aadland, Eli Kristin (2023)