Arbeids- og kompetanseområde
Utdannet faglærer og hovedfagskandidat i ernæring, helse- og miljøfag fra Stabekk høgskole/Høgskolen i Akershus. Doktorgradsarbeid innen helseeffekter av mager sjømat.
Leder forskningsprosjektet TASTE som har som mål å la barn ta informerte og reflekterte matvalg basert på kritisk tenkning. I TASTE-prosjektet er skolefaget mat og helse i grunnskolen helt sentralt.
- Grunnskolelæreutdanning: Mat og helse
- Videreutdanning mat og helse
- Skolefaget mat og helse
- Mat og måltider i skole og barnehage
- Naturen som læringsarena
- Praktiske og estetiske fag i skole og lærerutdanning
- Sjømat i danning og didaktikk
Utvalde publikasjonar
-
Primary students`experiences with outdoor education in the local environment
-
A teacher's reason for taking formal education in home economics
-
Bor det monstre i havet? Fortellinger mellom generasjoner og forskere
-
Mat og helse på 1.-4.trinn, sett fra elever og skolelederes ståsted. En kvalitativ undersøkelse av prioritering og praksis på fire ulike skoler.
-
Credorefleksjoner fra lærere som studerer faget mat og helse - en didaktisk praksis