University of Warsaw

University of Warsaw er det største universitetet i Polen, har det beste forskningssenteret i landet og er rangert som det 3. beste universitetet i sørøst-Europa. Europakommisjonen har tildelt institusjonen tittelen HR Excellence in Research etter de implementerte the European Charter for Researchers. Det er 3000 doktorgradsstudenter her og omtrent 1/3 av universitetets budsjett går til forskning.

Med sine 1.7 millioner innbyggere er Warsawa en dynamisk by som stadig er i utvikling. Hovedstaden i Polen er det kulturelle, økonomiske og politiske sentrumet i Polen med en variert arkitektur som reflekterer den turbulente historien til byen. De har en gjenoppbygd gamleby med markedsplass, flere palasser, kirker og nyere bygg. Warsawa ligger ved elva Vistulas bredd og du finner mange parker og grøntarealer i byen.

Gjeld for

Studiested Bergen

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningen foregår på engelsk men det er en fordel å kunne noe polsk.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Kva kan du studere?

PhD Programme of Study in Computer Science: Software Engineering, Sensor Networks and Engineering Computing

Hvis du tar doktorgrad i datateknologi kan du reise på utveksling til Warsawa i 3-6 måneder. Avtal med veileder når det passer best å reise på utveksling.