Hopp til innhald

Aarhus University

Aarhus University ble grunnlagt i 1928 og er i dag blant verdens 100 høyest rankede universiteter. Universitetet har i dag ca. 40 000 studenter fordelt på 4 fakulteter.

Byen Aarhus er det økonomiske senteret i Midtjylland og er Danmarks nest største by med ca 260 000 innbyggere. Byen har en rik historie og det kan dokumenteres bosetninger her så langt tilbake som på 900-tallet.

Gjeld for

Lærerutdanninger og byggfag.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepengar. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer pengar til å nyte oppholdet.

Språk

Undervisningsspråk er hovedsakelig dansk, men en rekke moduler og programmer tilbys på engelsk. Hvis du skal studere på dansk er det ikke noen spesielle språkkrav for studenter som har et skandinavisk språk som morsmål. Skal du studere på engelsk, så er språkkravet C1.

Om du skal studere på engelsk må du ta språktest på nettet før du reiser, og du får tilgang til språkkurs gjennom denne tjenesten. Avdeling for Forskning, Internasjonalisering og Innovasjon (AFII) informerer deg i forkant av testen. Skal du ta kurs på dansk trenger du ikke ta språktest.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen. Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Grunnskulelærarutdanning 5.-10. trinn

Du kan reise på utveksling til Aarhus i et semester av fagfordypningen i drama. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Master i undervisningsvitskap

Du kan reise på utveksling i forbindelse med de fagdidaktiske fordypningene i emne 4, vanligvis i vårsemesteret i 1. studieår. Alternativt kan du reise til Aarhus i forbindelse med arbeidet på masteroppgaven. Ta kontakt med faglig kontaktperson for mer informasjon.

Ph.d.-studium i helse, funksjon og deltaking

Studenter som er tatt opp til ph.d programmet i Helse, funksjon og deltaking kan ha et forskningsopphold her og få erasmusstipend på opptil ett semester. Avtal med veileder og ph.d.-koordinator når det passer å dra på utveksling.