University of Bologna

Universitetet i Bologna er et stort universitet og Italias eldste. Det har til sammen 5 campuser i og utenfor byen. Imponerende, gamle universitetsbygninger forteller om en lang historie. Bologna er den regionale hovedstaden og er en by full av kontraster. Det er kort avstand til en rekke andre kjente byer i Italia.

Gjeld for

Radiografi og Sykepleie

Språk

Undervisningsspråket er italiensk og engelsk. Språkkravet for utvekslingsstudenter er A2 i italiensk og B1 i engelsk. Dersom du skal ta emner på italiensk er det anbefalt å ta et språkkurs i italiensk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Internasjonalt kontor informerer deg mer i forkant av testen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen og det kan være mulig å få et Erasmus+ stipend i tillegg til støtten du får fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori. Radiografistudenter tilhører campus Rimini. Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group