Technical University of Catalonia

Det polytekniske universitetet i Barcelona ble grunnlagt i 1971 og har ca 30 000 studenter. Hovedcampus er i Barcelona, men de har campus i flere byer rundt Barcelona. UPC tilbyr både bachelorutdanninger, master og doktorgrader. Barcelona ligger på nordøst kysten av Spania. Det er den andre største byen i Spania; både i størrelse og befolkning. Det bor ca. 4 millioner mennesker i byen. Barcelona ligger ved Middelhavet, og har behagelig temperatur året rundt.

Språk

Undervisning er hovedsaklig på spansk. Alle som reiser på Erasmus+ utveksling må ta språktest på nettet før de reiser. Du får informasjon om dette i forkant av språktesten.

 

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen og det kan være mulig å få et Erasmus+ stipend i tillegg til støtten du får fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.