University of Turin

Universitetet i Torino (Università degli Studi di Torino, UNITO) ligger i byen Torino i Piemonte nordvest i Italia. Universitetet ble stiftet i 1404, wiki\1404stengt fra 1536, men senere gjenåpnet. Universitetet er i dag et av de største i Italia, med over 70 000 studenter, 4000 ansatte og 120 bygninger i Torino og ulike områder i Piemonte.

Språk

Språkkravet for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk, italiensk eller andre store språk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

 

Skal du studere i utlandet på et annet undervisningsspråk enn engelsk, kan du få støtte av Lånekassen til et forberedende språkkurs. Som hovedregel må du ta kurset i det landet du skal studere, og du må ha 15 timer undervisning per uke. Se Lånekassens nettsider for mer informasjon.

Studieavgift

Som Erasmus-student betaler du ingen studieavgift ved denne institusjonen, tvert imot får du et Erasmus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

PhD Programme of Study in Computer Science: Software Engineering, Sensor Networks and Engineering Computing

Avtal med veileder når det passer best å reise på utveksling.

Felles masterprogram i programutvikling

Det kan legges til rette for at dere kan reise på utvekslig til Torino, enten for å ta teoretiske emner eller i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven. Snakk med din faglige kontaktperson for å finne ut når i studieløpet det passer best å dra.