Hopp til innhald

The Catholic University of America (CUA)

Catholic University of America (CUA) er et privat, romersk-katolsk forskningsuniversitet i Washington D.C. CUA ble etablert som et utdannings- og forskningssenter i 1887 og startet med utdanninger på dagens bachelornivå i 1904. CUA fokuserer på de klassiske "Liberal arts" og teologiske utdanninger, men driver også med praktiske utdanninger som ingeniørfag, helsefag og lærerutdanning.

Washington D.C. er hovedstaden i USA og det er her den føderale, amerikanske regjeringen har sitt hovedsete. Kjente bygninger som Det hvite hus, Capitol, Lincolnmonumentet, samt det enorme "National Mall" setter sitt preg på byen.

Gjeld for

Studenter på grunnskolelærer kan dra til the Catholic University of America i masterløpet innen kunst og håndtverk.

Praktiske forberedelser

Alle studenter som skal til USA må søke om studentvisum. Dere må da dra på et visumintervju til den amerikanske ambassaden i Oslo. Dette vil dere få mer informasjon om i semesteret før utvekslingen.

Studieavgift

Studenter som drar fra grunnskolelærerutdanning på prosjektet MADiT betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL. Du søker om godkjenning for emnene dine gjennom appen HVL Utveksling.