P.PORTO - Polytechnic of Porto

Polytechnic Institute of Porto (IPP) ble stiftet i 1852 under navnet Porto Industrial School. Navnet institusjonen bærer i dag fikk den i 1985, da flere skoler fusjonerte under ett banner. IPP har til sammen over 16 000 studenter spredd utover de forskjellige campusene i Porto, Matosinhos, Póvoa de Varzim, Vila Nova de Gaia, Vila do Conde og Felgueiras.

Porto er den nest største byen i Portugal, og et av de største urbane områdene på den Iberiske halvøy. Byen har 237 000 innbyggere og ligger langs elva Douro i Nord-Portugal. Byen er et av de eldste bysentraene i Europa, og havnet på UNESCOs verdensarvliste i 1996.

Gjeld for

Grunnskolelærer, idrett og radiografi.

Språk

Ordinære kurs går på portugisisk, og studentene må derfor beherske portugisisk flytende for å følge disse kursene. Språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages).

En del praktiske fag er tilrettelagt slik at studentene kun må beherske engelsk for å følge dem. Individuell undervisning vil i de tilfeller foregå på engelsk, og dere kan levere oppgaver på engelsk. Faglig veiledning i praksis vil bli gitt av ansatte som behersker engelsk.Alle Erasmus-studenter som skal studere på engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

IPPs International Office (GIN) organiserer et språkkurs i semesteret slik at studenter kan få litt basiskunnskap. På høsten starter kurset i oktober og på våren i mars. Tar du språkkurs i Portugal i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler av studiet skal foregå på portugisisk.

Studieavgift

Erasmus-studenter betaler ingen skolepenger ved denne institusjonen, tvert imot vil du få et Erasmus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Grunnskolelærerutdanning 1.-7. trinn

Studenter på grunnskolelærerutdanningene som tar valgfag i musikk, kunst og håndtverk, drama eller kroppsøving kan reise på utveksling til Porto i 6. semester. Det faglige tilbudet må imidlertid tilrettelegges og avklares med faglig kontaktperson på studiet ditt.

Grunnskolelærerutdanning 5.-10. trinn

Studenter på grunnskolelærerutdanningene som tar valgfag i musikk, kunst og håndtverk, drama eller kroppsøving kan reise på utveksling til Porto i 6. semester. Det faglige tilbudet må imidlertid tilrettelegges og avklares med faglig kontaktperson på studiet ditt.

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori. Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group