University Paris Nord (Paris XIII)

Paris University 13 ligger nord i Paris og har omlag 24.000 studenter spredt på 5 ulike campus. HVL har hatt et samarbeid over flere år med Villetaneuse Technical Institute innenfor datateknologi.

Gjeld for

Studiestad Bergen

Praktiske forberedelser

Hvis du velger å reise på utveksling i 6. semester må du være obs på at det kan ta lengre tid enn normalt å få utskrevet vitnemålet fra HVL. Dette skyldes at vertsinstitusjonen i noen tilfeller kan ha lang behandlingstid på karakterfastsetting. Hvis du ønsker å søke masterstudier ved andre institusjoner i Norge bør du derfor velge å reise på utveksling tidligere i studieløpet.

Erasmus+

Dette er en Erasmus+ avtale. Som Erasmusstudent deltar du i verdens største utvekslingsprogram og kan studere på gode europeiske universiteter uten å betale skolepenger. Gjennom Erasmus+ får du ekstra stipend som gir deg mer penger til å nyte oppholdet.

Språk

De fleste ordinære kurs undervises på fransk, og språkkravet for utvekslingsstudenter er B1 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Alle Erasmus-studenter som skal studere på fransk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.Tar du språkkurs i Frankrike i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen.

Studieavgift

Du betaler ikke skolepenger ved denne institusjonen, og får Erasmus+ stipend i tillegg til støtte fra Lånekassen.

Fra Lånekassen vil du få samme støtte som når du studerer i Norge, i tillegg til reisestøtte. Du må betale semesteravgift til HVL for å få lån og stipend frå Lånekassen i utvekslingsperioden.

Faglig godkjenning

For å kunne reise på utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved den avdelingen du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL.

Kva kan du studere?

Data

Dersom du behersker fransk, så er det mulig å reise på utveksling til Paris i 5. og 6. semester. Hvis du må studere på engelsk, så kan du reise til Paris i 6. semester og ta hovedprosjektet. Høstsemesteret går fra september til midten av januar og vårsemesteret går fra midten av januar til mai.

Felles masterprogram i programutvikling

Det kan legges til rette for at dere kan reise på utvekslig til Paris, enten for å ta teoretiske emner eller i forbindelse med arbeidet med masteroppgaven.

Informasjonsteknologi

Dersom du behersker fransk, så er det mulig å reise på utveksling til Paris i 5. og 6. semester. Hvis du må studere på engelsk, så kan du reise til Paris i 6. semester og ta hovedprosjektet. Høstsemesteret går fra september til midten av januar og vårsemesteret går fra midten av januar til mai.

PhD Programme of Study in Computer Science: Software Engineering, Sensor Networks and Engineering Computing

Avtal med veileder når det passer best å reise på utveksling.