Fontys University of Applied Sciences

Fontys er en av de største institusjonene for høyere utdanning i Nederland med ca. 36 000 studenter og 3900 ansatte. Skolen står for både undervisning og forskning på høyt nivå, og leverer forskning i nesten alle samfunssektorer.

Eindhoven er en by i provinsen Noord-Brabant, sør i Nederland, med rundt 210 000 innbyggere. Byen kan spore sin historie tilbake til 1232, da byen fikk sin bystatus av Hendrik den I av Brabant.

Gjeld for

Radiografi.

Praktiske forberedelser

Du må ha bekreftelse på at du ikke har tuberkulose, Heptatit A/B eller MRSA. Tuberkulose- og MRSA-testen må du ta tidligst en måned før du drar til Fontys.

Nederland har innført obligatorisk syke- og ansvarsforsikring for sine innbyggere, derfor må alle utvekslingsstudenter også ha forsikring.

Språk

De internasjonale modulene går på engelsk, mens nederlandsk er undervisningsspråk i de fleste ordinære studieprogrammene. Språkkravet (engelsk) for utvekslingsstudenter er B2 på CEFR-skalaen (Common European Framework of Reference for Languages). Praksisstudier foregår noe på engelsk eller ved hjelp av veileder/medstudenter som tolk. Det kan være en fordel å kunne litt nederlandsk for å kunne kommunisere bedre med pasientene. Alle Erasmus-studenter som skal studere på nederlandsk eller engelsk vil få tilsendt en obligatorisk online språktest, og de som har behov for det vil bli tilbudt et gratis online språkkurs.

Tar du språkkurs i Nederland i 4 uker før studiestart kan du få støtte til dette fra Lånekassen, hvis du kan dokumentere at deler at studiet ditt skal foregå på nederlandsk.

Studieavgift

Erasmus-studenter betaler ingen skolepenger ved denne institusjonen, tvert imot vil du få et Erasmus-stipend på toppen av støtten fra Lånekassen.

Faglig godkjenning

For å kunne søke om utveksling må du ha fått søknaden din godkjent av studieprogrammet ditt ved det fakultetet du tilhører. En godkjent søknad innebærer blant annet at du har fått en faglig forhåndsgodkjenning av kurs eller praksis som du skal ta i utlandet. Den faglige forhåndsgodkjenningen spesifiserer hva du skal gjøre mens du er på utveksling og at disse aktivitetene blir fullt ut godkjent som en del av din utdanningsplan ved HVL

Kva kan du studere?

Bachelor i radiografi

Institusjonen er medlem i Erasmus Radiography Group og tilbyr et spesialisert faglig program over 3 måneder i 6. semester der lokale og internasjonale studenter kan delta. Det faglige opplegget består både av klinisk praksis og teori. Les mer om utvekslingstilbudet til Erasmus Radiography Group