Master i innovasjon og bærekraft kan gi nye karrieremuligheter

Med nautikkutdannelse og mange års erfaring som styrmenn på havet, rettet Julie og Kjetil kursen mot en master i innovasjon og bærekraft. Masterutdannelsen gir dem nye og gode verktøy i arbeidshverdagen.

Navn: Julie Kolbeinsvik og Kjetil Bakken
Kommer fra: Austevoll og Stord
Har studert: Master i ansvarlig innovasjon og bærekraftig verdiskaping
Jobber som: Koordinatorer i Equinor

Både Julie og Kjetil har en lidenskap for innovasjon og teknologi, spesielt i tilknytning til det maritime. 

- Jeg jobber i Equinor Marin som maritim trafikkleder/logistikkkoordinator. Her arbeider vi hovedsakelig med logistikk og fartøyskoordinering, samt overvåking og beredskap, sier Julie.

Kjetil jobber som SAR (Search And Rescue) koordinator i Equinor Offshore Luft. 

-Jobben går i hovedsak ut på ressurskoordinering av SAR-helikopter innen områdeberedskap, beredskapsoppgaver,værobservasjon og logistikkteneste for helikoptertrafikk, sier han. 

Noe av det begge liker best med jobben sin er variasjonen og omfanget av ulike nye arbeidsoppgaver. Selv etter flere år i jobben, dukker det stadig opp nye situasjoner og utfordringer.

-Det beste med jobben min må være spenningen med å jobbe med beredskap. Du vet aldri hva dagen bringer og ingen dager er like, sier han.

Julie sier det er kjekt å få bruke sin maritime erfaring i en landbasert jobb.

-Det er også fint å jobbe skift med friperioder og samtidig kunne komme hjem etter hver vakt, sier hun. 

Master i ansvarlig innovasjon pekte seg ut

Innovasjon og teknologi er en del av Equinor sitt DNA og har selvfølgelig vært en stor motivator for å velge en masterutdanning 

-Innovasjon og teknologi er ting jeg alltid har hatt interesse av. Masteren i ansvarleg innovasjon og bærekraftig verdiskapning på deltid peikte seg ut som ein god match for meg, sier Kjetil.  

I utgangspunktet var de begge innstilt på å ta masterutdannelsen på deltid, men slik ble det ikke.

-Jeg tenkte at jeg kunne bruke friperiodene mine på litt skole over en lengre periode. Likevel endte jeg opp med å fullføre studiet på ordinær tid. Studiet var svært relevant for jobben i Equinor med stort fokus på elektrifisering og innovasjon generelt i selskapet, forteller Julie.

-Jeg hadde god progresjon i studieløpet, mye på grunn av et godt samarbeid med min eminente kollokvie-gruppe. Ved å samarbeide med andre studentar med ulik bakgrunn kunne vi løse utfordringer som dukket opp underveis på en god måte, noe som gjorde at vi klarte å fullføre deltidsstudiet på fulltid, sier Kjetil. 

Master i ansvarlig innovasjon og bærekraft kan du ta på heltid eller på deltid over 4 år.

Skrev master om batteriteknologi

Med lik bakgrunn og interesse for det maritime, valgte de å skrive masteren sammen. Oppgaven handlet om maritime batterisystemer og regional sirkulær stiutvikling på Vestlandet, som faller innunder teknologi, utvikling, bærekraft og innovasjon.

-Maritim batteriteknologi er et av tiltakene som har blitt utviklet for å redusere utslipp. Man ser store miljøgevinster sammen med andre teknologier som for eksempel hydrogen, sier Kjetil. 

Ved å se nærmere på bruken av de maritime batterisystemene i næringen, så man at batteriene ble brukt i 10 år på grunn av høye sikkerhetskrav. Etter dette kunne man ikke lengre garantere for at de blir brukt innenfor samme bruksområdet.

-Å gjenbruke batteripakkene og utnytte restkapasiteten andre steder før de eventuelt sendes til resirkulering, vil være en mer bærekraftig løsning, forteller Kjetil. 

En mastergrad gir gode verktøy 

Kompetansen de har opparbeidet seg i arbeidet med masteren kombinert med tidligere arbeidserfaring og utdannelse, gir gode verktøy i arbeidshverdagen. 

-Equinor har stort fokus på innovasjon og utvikling, både i "lavskala" og i "storskala". Jeg er derfor sikker på at denne masteren vil komme godt med i min nåværende og framtidige utvikling i selskapet, forteller Julie. 

-Vil du ta en master i innovasjon og teknologi er dette et kjekt og interessant masterstudie. At HVL har et tett samarbeid med ulike klynger og bedrifter på Vestlandet er et stort pluss og gjør at man får et praktisk syn på teorien man lærer på skolebenken, avslutter Kjetil.  

Kan dette vere noe for deg? Les mer om master i ansvarlig innovasjon og bærekraftig verdiskaping