Snakker om lærestoffet ved middagsbordet
- Julie B. Lauritsen (24)
- Kommer fra Porsgrunn
- Har studert: Energiomstilling
- Campus Sogndal
– Du møter lærestoffet overalt: ved middagsbordet, i mediebildet og i sosiale medier. Det er alltid noe nytt å lære seg, sier Julie.
Tar du en utdanning i energiomstilling kan du være med å finne løsninger for en bærekraftig produksjon av fornybar energi. Studiet tar for seg ulike aspekter innenfor fornybar energi; både sosiale, økonomiske, samt prosessen tilknyttet energisystemene.
– Det kjekkeste med studiet er at det er blokkfag, det vil si at du kun har ett emne om gangen som du kan dykke ned i.
Julie vil absolutt anbefale studiet i energiomstilling til andre.
– Om du viser engasjement blir du bli møtt med inspirerende professorer som gjør alt for at du skal lykkes. De er engasjerte for studiet, og holder seg oppdatert på ny kompetanse i markedet.
– Studiet er rettet mot fremtiden og gir deg kompetanse i alle bedrifter som ønsker å bygge seg en grønnere fremtid. Studiet er fullt mulig å gjennomføre, og det med et sosial liv på siden, sier hun.
Julie har bare gode ord å si om Sogndal som studiested.
– Det beste med å bo i Sogndal er de sterke vennskapene du knytter. Sogndal har en liten kjerne og det er mye artig å finne på. Lokalbefolkningen tar deg imot med åpne armer, og de tilbyr deg deltidsstillinger med et smil. Og så er det mye vakker natur som kan brukes i alle sesonger.
Hun sier det mest krevende med studiet har vært at studiet er mer teoretisk enn praktisk.
– Jeg har klødd i fingrene etter å få praktisert lærestoffet.
Nå skal Julie videre på masterstudium på NMBU. Deretter venter arbeidslivet.
– Drømmejobben min er å bli prosjektleder, og kunne visuelt se hva en har planlagt over flere år. Håpet er at det er et prosjekt som gjør fremtiden grønnere for neste generasjon, sier hun.