Førsteamanuensis

Iselin Thowsen Vildmyren

Arbeids- og kompetanseområde

Jeg er utdannet ved Universitetet i Agder med Bachelorgrad i Ernæring, mat og kultur og Universitetet i Bergen (UiB) med Mastergrad i Human Ernæring. Jeg disputerte i 2019 for Doktorgrad i Ernæring ved UiB med fokus på helseeffekter av torskeproteiner fra restråstoff:

www.uib.no/nye-doktorgrader/125434/helseeffekter-av-torskeproteiner-fra-restråstoff

 

I 2019/2020 var jeg postdoktor ved UiB i prosjektet Whitefish og undersøkte effekter av ulike fraksjoner fra restråstoff av torsk på blodtrykk og nyrefunksjon.

 

Ved HVL er mine hovedoppgaver knyttet til Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet, Mat og helsefag, og Mat og måltid i skole og barnehage. Dette innebærer undervisning, veiledning og forskning knyttet til lærerutdanningen i Mat og Helse og Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet.

Underviser i
  • Bachelor i folkehelsearbeid med vekt på kosthold og fysisk aktivitet
  • Grunnskolelærerutdanningen
Forskargrupper

Publikasjonar

  • Lokale prosesser ved innføring av skolemat i et utvalg norske kommuner

    Vildmyren, Iselin Thowsen, Bjørndal, Bodil, Arnesen, Sondre Strandskog, Musland, Marte Gausvik, Leversen, Ingrid (2024)
  • Pupil participation in the Food and Health subject

    Djupegot, Ingrid Laukeland, Vildmyren, Iselin Thowsen, Bjørndal, Bodil (2024)
  • Evaluering av gratis skolemåltid på 1. – 4. trinn på en skole i Haugesund Av Bodil

    Bjørndal, Bodil, Aadland, Eli Kristin, Wergedahl, Hege, Vågnes, Maria O. B., Torgersen, Maren, Wernersen, Marie (2023)
  • Er brød farlig no igjen?

    Bjørndal, Bodil, Vildmyren, Iselin Thowsen, Aadland, Eli Kristin, Hjartåker, Anette, Djupegot, Ingrid Laukeland, Vatne, Julie Meinseth (2023)
  • Erfaringer fra skolematordninger i Norge

    Musland, Marte Gausvik, Vildmyren, Iselin Thowsen, Bakke, Lene, Bjørndal, Bodil, Greffel, Nathalia, Leversen, Ingrid (2022)
Vis alle