Hopp til innhald

ØKB3113 Bacheloroppgave

Emneplan for studieåret 2017/2018

Innhold og oppbygning

Oppgaven skal behandle problemstillinger som har tilknytning til det økonomisk/ administrative fagområdet. Oppgaven skal primært knyttes opp til praktiske problemstillinger eller utfordringer i bedrifter eller offentlige etater.

Læringsutbytte

Studenten:

  • Har bred kunnskap om sentrale tema, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innen de økonomisk/administrative fagområdene.
  • Kan utøve en kritisk forståelse til kunnskap innen de økonomiske/administrative fagområdene.
  • Kan utrede metodisk en konkret faglig problemstilling.

Studenten:

  • Kan videreutvikle og anvende tillært kunnskap i form av en praktisk problemstilling, eller utfordringer i bedrifter og/eller offentlige etater.
  • Kan oppdatere allerede tillært kunnskap og innhente relevant forsknings- og utviklingsarbeid.
  • Kan sette teoriene inn i en større sammenheng.
  • Kan beherske relevante faglig verktøy, teknikker og uttrykksformer.

Studenten:

  • Har utviklet innsikt i relevante problemstillinger innen det økonomisk/administrative fagområdet.
  • Kan planlegge og gjennomføre tilsvarende prosjekt.
  • Kan formidle oppgavens problemstilling(er), teorier og resultat både skriftlig og muntlig.

Krav til forkunnskaper

Det kreves minst 100 sp innenfor økonomisk/administrativt fagområde før oppstart av 5. semester for å få skrive bacheloroppgave, samt bestått emnet" Samfunnsvitenskapelige metode"

Anbefalte forkunnskaper

Bestått obligatoriske 1. og 2. års emner

Undervisnings- og læringsformer

Studentene skal skrive oppgaven i grupper på 2-4 personer. Studentene vil få veiledning etter behov. Før oppstart av arbeidet skal veileder godkjenne problemstillingen oppgaven rettes inn mot.

Studentene oppfordres til å undersøke muligheten for å løse oppgaven sammen med studenter fra ingeniørutdanning eller maritim utdanning.

Obligatorisk læringsaktivitet

Ja, spesifiseres ved semesterstart

Vurderingsform

Prosjektoppgave, 100%

Karakterskala A-F

Vurderingen skjer av den innleverte bacheloroppgaven, en muntlig presentasjon og en muntlig eksaminasjon. Karakteren er en samlet vurdering av den skriftlige og muntlige prestasjonen.

Der hvor flere kandidater leverer en bacheloroppgave sammen, må alle kandidatene delta på muntlig presentasjon og eksaminasjon. De får en felles, samlet karakter.

Det er anledning til å klage på den samlede karakteren. Det vil da bli foretatt en ny vurdering av bacheloroppgaven og gjennomført en ny muntlig presentasjon.

Ved eventuell klage på bacheloroppgave må hele gruppen underskrive klagen for ny vurdering. Den nye vurderingen vil gjelde hele gruppen.

Hjelpemidler ved eksamen

Alle

Mer om hjelpemidler