Hopp til innhald

MET206 Videregående reguleringsteknikk

Emneplan for studieåret 2018/2019

Innhold og oppbygning

Studentene skal tilegne seg en grundig innsikt og forståelse over de mer avanserte, moderne prinsipper og teknikker innen modellering, simulering, design og analyse av mer avanserte reguleringssystemer. Emnet har tema moderne reguleringsteknikker basert på tilstandsrom og diskrete systemer, for å danne et grundig kjennskap for arbeidet med dagens problemstillinger innen automatisering.

Læringsutbytte

Kandidaten har kunnskap om matematisk beskrivelse av kontinuerlige og diskrete multivariabel prosesser basert på tilstandsrom. Analyse og design av multivariabel kontinuerlige og diskrete reguleringssystemer vha kontroller- og observatørdesign, diagonalisering, optimalregulering og model predictive control.

Kandidaten har kompetanse innen design-, kontroll- og stabilitetsanalyse og kan foreta kvalitetsvurderinger av eksisterende reguleringssystemer. Kandidaten kan delta i teoretisk aktivitet i forbindelse med forskning- og utviklingsarbeid. Kandidaten behersker design- og analysemetoder for regulering-, optimalisering og stabilitet i moderne automatiseringssystemer.

Kandidaten kan formidle informasjon om reguleringsteknikk og stabilitet i moderne automatiseringssystemer knyttet til teorier, problemstillinger og løsninger skriftlig på norsk og engelsk. Kandidaten kan delta i fagområdets utvikling.

Krav til forkunnskaper

Fullført bachelorgrad

Anbefalte forkunnskaper

ELE104 Reguleringsteknikk 1 med fysikk, ELE106 Reguleringsteknikk 2, eller tilsvarende fag innen reguleringsteknikk eller lineære systemer (bachelornivå)

Undervisnings- og læringsformer

Forelesninger, selvstudium, laboratoriearbeid, regneøvelser

Obligatorisk læringsaktivitet

Totalt: 5 obligatoriske øvinger og 2 laboratorieoppgaver.

Minst 3 obligatoriske øvinger og begge laboratorieoppgavene må være godkjent for å få adgang til eksamen.

Vurderingsform

3 timers skriftlig eksamen. Karakterskala A - F, der F tilsvarer ikke bestått.

Hjelpemidler ved eksamen

Kunngjøres ved semesterstart

Mer om hjelpemidler