MOØ225 Entreprenørskapsteori i en regional sammenheng
Emneplan for studieåret 2019/2020
Innhold og oppbygning
Kurset introduserer tema av praktisk og kontekstuell relevans for innovasjon- og entreprenørskap. De sentrale næringene på Vestlandet utgjør et hovedfokus i kurset. Den entreprenørielle aktiviteten (i oppstarts- og etablerte bedrifter) blir presentert og analysert i forhold til historisk utvikling, forretningsmodeller, produktutvikling, markeder og salgsstrategier.
Læringsutbytte
Kunnskap
Etter avsluttet kurs skal studentene
- ha inngående kunnskap om ulike innovasjons- og entreprenørskapsaktiviteter i ulike næringer
- ha innsikt i ulike forretningskulturer i ulike næringer
- forstå de viktigste utfordringene i kommerisaliseringsprosesser i ulike næringer
Ferdigheter
Etter avsluttet kurs skal studentene
- være i stand til å identifisere utfordringer i bedrifters oppstartsfase og livssyklus i ulike industrier
- være i stand til å koble teori om innovasjon og entreprenørskap til disse utfordringene
- være i stand til å foreslå løsninger på de identifiserte utfordringene og gjennomføre tiltak
Kompetanse
Etter avsluttet kurs skal studentene
- være i stand til å kritisk refleksjon rundt utfordringer knyttet til oppstartsbedrifter og bedrifter i ulike næringer
- kunne reflektere rundt etiske problemstillinger i entreprenørielle prosessen og innovasjonsprosesser
- kunne overføre kunnskap fra en kontekst til en annen
Krav til forkunnskaper
Ingen
Anbefalte forkunnskaper
MOØ234
Undervisnings- og læringsformer
Forelesninger og seminarer en gang i uken på ettermiddags-/kveldstid parallelt med praksisperiden (MOØ226), case presentasjoner av gjesteforelesere, case diskusjoner og studentpresentasjoner.
Obligatorisk læringsaktivitet
- Deltakelse på ettermiddags-/kveldsseminarene
Obligatoriske arbeidskrav er gyldige i eksamenssemesteret og de 3 påfølgende semestrene.
Vurderingsform
Individuell muntlig eksamen. Vurderingsform A-F hvor F er stryk.
Hjelpemidler ved eksamen
Ingen
Mer om hjelpemidler