Hopp til innhald

ØKB2117 Entreprenørskap

Emneplan for studieåret 2020/2021

Innhold og oppbygning

Introduksjon til entreprenørskap med fokus på forretningsideutvikling, gjennomføringsstrategi og utarbeidelse av en god forretningsbeskrivelse i form av en forretningsplan. Fokus på bærekraftig entreprenørskap.

Læringsutbytte

Kunnskaper

 Studenten:

  • Kan redegjøre for kunnskap om forretningsideer, kundeverdi, marked, etableringsprosessen, entreprenørielt salg, markedsføring og finansiering av oppstartsbedrifter.
  • Forstår viktigheten av og sammenhengen mellom kundeverdi og produkt- eller service-løsning som grunnlag for ny virksomhet.

Ferdigheter

 Studenten:

  • Kan formulere en forretningsidé med tilhørende forretningsmodell og har kunnskap om realiseringen av disse.
  • Har videreutviklet formulerings-, fremførings- og analytiske ferdigheter knyttet til fagområdet entreprenørskap.

Generell Kompetanse

 Studenten:

  • Kan anvende en kritisk analytisk evne til å vurdere bidrag av ulike roller i et  entreprenør-team i en oppstarts-, liten- og mellomstor bedrift i ulike sammenhenger.
  • Er kjent med hensikten med og logikken bak en forretningsbeskrivelse i form av en forretningsplan og kan utarbeide en.
  • Kan relatere entreprenørskap til FNs bærekraftsmål

Krav til forkunnskaper

 Ingen

Anbefalte forkunnskaper

Ingen

Undervisnings- og læringsformer

Forelesning og gruppearbeid med veiledning og milepælsoppfølgning. Utarbeidelse og presentasjon av en forretningsplan.

Obligatorisk læringsaktivitet

Studentene får i oppdrag å komme opp med sine forretningsideer og utvikle disse gjennom utarbeidelse av en forretningsplan.

Vurderingsform

Prosjektoppgave, 100%

Karakterskala A-F

Hjelpemidler ved eksamen

Alle trykte og skrevne hjelpemidler tillatt for prosjektoppgaven.

Mer om hjelpemidler