ØAL150 Internship Logistikk
Emneplan for studieåret 2022/2023
Innhold og oppbygning
Internship kombinerer praktisk og teoretisk arbeid og gjennomføres individuelt i samarbeid med en virksomhet/organisasjon (privat, offentlig eller frivillig organisasjon) der studenten har sin praksis. Studenten er selv ansvarlig for å skaffe seg praksisplass. Arbeidsoppgavene kan være knyttet til daglig drift, eller studentene kan få ansvar for en bestemt oppgave/et delprosjekt knyttet til fagområdet logistikk. Mandat for samarbeidet skal være definert av oppdragsgiver og godkjent av HVL. Studentene arbeider selvstendig under veiledning av oppdragsgiver og faglig veileder fra høgskolen.
Studenten skal levere en skriftlig praksisoppgave ved slutten av vårsemesteret. Rapporten eies av studenten, oppdragsgiver (virksomhet/organisasjon) og HVL. Veiledere eller andre kan ikke pålegge studenten offentliggjøring ved bibliotek, internett eller andre steder, i trykt- eller elektronisk form, uten kandidatens- og oppdragsgivers samtykke.
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten:
- kunne arbeide selvstendig og ansvarlig med god fremdrift, slik at tildelte oppgaver kan utføreres innen gitte tidsfrister
- ha god kunnskap om de viktigste operative funksjonene og prosessene i virksomheten/organisasjonen og samhandlingen mellom disse
- ha oversikt over sentrale ledelses- og styringssystemer hos oppdragsgiver
- kunne anvende teoretisk kunnskap fra studiet i en reell arbeidssituasjon - og se sammenhengen mellom teori og praksis
- kunne utarbeide en faglig god, ryddig og effektiv praksisoppgave
- kunne kommunisere og presentere et faglig arbeid
- vise evne til å reflektere over egen utvikling
Krav til forkunnskaper
For bachelorstudenter gjelder følgende: bestått minimum 100 studiepoeng på studieprogrammet innen 1. februar i semesteret internship skal gjennomføres.
For årsstudium studenter gjelder følgende: godkjent opptak på ettårig årsstudium logistikk
Undervisnings- og læringsformer
Hovedaktiviteten i emnet er praksis ute hos oppdragsgiver. Praksisperioden er fundert på en avtale mellom studenten og virksomheten/organisasjonen om obligatorisk oppmøte på avtalte dager. Studenten skal arbeide totalt 240t/32 dager i praksis. Dette tilsvarer to dager i uken gjennom semesteret, men student og bedrift står fritt til å avtale andre kombinasjoner.
Mandat for samarbeidet skal innen praksisperiodens oppstart være definert av oppdragsgiver og godkjent av HVL.
Studenten forutsettes å jobbe minimum 160 timer individuelt med rapport og refleksjonsnotat i tillegg til praksisperioden ute i virksomheten.
Studenten mottar ikke betaling for praksisarbeidet.
Obligatorisk læringsaktivitet
Egen prosess for godkjenning av Internship med søknadsbrev, CV og kontrakt med oppdragsgiver etter gitte retningslinjer.
Vurderingsform
Skriftlig praksisoppgave (inkludert refleksjonsnotat) karaktersettes separat før justerende muntlig eksamen. Både skriftlig og muntlig del må være bestått for å bestå emnet. Sensur gjennomføres av to sensorer, hvorav en ekstern.
Innleveringsfrist for praksisoppgaven blir publisert på Studentweb og via digitalt eksamenssystem, Wiseflow.
Karakter på praksisoppgaven registreres i Wiseflow av sensorene og blir formidlet til student senest 24 timer før muntlig eksamen.
Sluttkarakteren på praksisoppgaven er identisk med karakteren som framgår av eksamensprotokoll for "justerende muntlig" og registreres også av sensorene i Wiseflow. Sluttkarakter settes etter muntlig eksamen.
Tid og sted for muntlig eksamen oppgis i Canvas (kun for studenter på 3.året med fordypning i logistikk + årsenhet i logistikk)
Karakteren på praksisoppgaven kan etter muntlig eksamen justeres opp eller ned én karakter. Karakterskala A-F, der F tilsvarer ikke bestått.
Underkjent praksisoppgave
Studenter som har strøket på praksisoppgaven kan levere ny og forbedret versjon i løpet av kommende semester. Forbedret versjon kan bare leveres en gang.