ØKB2117 Entreprenørskap
Emneplan for studieåret 2023/2024
Innhold og oppbygning
Introduksjon til entreprenørskap med fokus på forretningsideutvikling, gjennomføringsstrategi og utarbeidelse av en god forretningsbeskrivelse i form av en forretningsplan. Fokus på bærekraftig entreprenørskap.
Læringsutbytte
Kunnskaper
Studenten:
- Kan redegjøre for kunnskap om forretningsideer, kundeverdi, marked, etableringsprosessen, entreprenørielt salg, markedsføring og finansiering av oppstartsbedrifter.
- Forstår viktigheten av og sammenhengen mellom kundeverdi og produkt- eller service-løsning som grunnlag for ny virksomhet.
Ferdigheter
Studenten:
- Kan formulere en forretningsidé med tilhørende forretningsmodell og har kunnskap om realiseringen av disse.
- Har videreutviklet formulerings-, fremførings- og analytiske ferdigheter knyttet til fagområdet entreprenørskap.
Generell Kompetanse
Studenten:
- Kan anvende en kritisk analytisk evne til å vurdere bidrag av ulike roller i et entreprenør-team i en oppstarts-, liten- og mellomstor bedrift i ulike sammenhenger.
- Er kjent med hensikten med og logikken bak en forretningsbeskrivelse i form av en forretningsplan og kan utarbeide en.
- Kan relatere entreprenørskap til FNs bærekraftsmål
Krav til forkunnskaper
Ingen
Anbefalte forkunnskaper
Ingen
Undervisnings- og læringsformer
Forelesning og gruppearbeid med veiledning og milepælsoppfølgning. Utarbeidelse og presentasjon av en forretningsplan.
Obligatorisk læringsaktivitet
Studentene får i oppdrag å komme opp med sine forretningsideer og utvikle disse gjennom utarbeidelse av en forretningsplan. Studentene skal levere et utkast til forretningsplanen. Utkastet kan leveres enten individuelt eller i grupper på inntil 3 studenter.
Vurderingsform
Studentene skal levere en forretningsplan. Forretningsplanen kan leveres enten individuelt eller i grupper på inntil 3 studenter.
Prosjektoppgave, 100%.
Karakterskala A-F
Hjelpemidler ved eksamen
Alle trykte og skrevne hjelpemidler tillatt for prosjektoppgaven.
Mer om hjelpemidler