Hopp til innhald

ERG310 Helsefremmende arbeid og innovasjon

Emneplan for studieåret 2024/2025

Innhold og oppbygning

Emnet har hovedfokus på folkehelsearbeid, helsefremmende arbeid og innovasjon i et samfunnsperspektiv, og knytter disse temaene sammen gjennom arbeid med samfunnsaktuelle innovasjonsprosjekter som skal relateres til folkehelse og/eller et helsefremmende fokus. Internasjonalt samarbeid med internasjonal partner, inngår som en del av emnet. Følgende tema belyses i emnet:

Folkehelse og helsefremmende arbeid: I dette emnet vil studenten få kjennskap til folkehelse og helsefremmende arbeid, hvor fokuset er på å fremme deltakelse og inkludering for og i samarbeid med barn, unge, voksne og eldre på ulike arenaer. Studenten vil lære mer om rettigheter og sosialt engasjement, hvor et samfunn der alle mennesker har rett til aktivitet og deltakelse vektlegges. Helsefremmende arbeid handler om å gjøre den enkelte, eller befolkningen, i stand til å kontrollere og forbedre helsetilstand. Dette innebærer en vektlegging av både det fysiske, psykiske og sosiale miljøet som befolkningen lever i, gjennom ulike handlingsområder og strategier. Emnet fokuserer på ulike teoretiske perspektiv innen folkehelse og helsefremmende arbeid. Studenten vil også tilegne seg en bedre forståelse av helse i et økologisk perspektiv, der helse ses som et resultat av samspillet mellom individ og omgivelser, livsbetingelser og levekår. Global helse og sosial ulikhet belyses også i emnet.

Innovasjon og entreprenørskap: Emnet fokuserer videre på ulike former for innovasjon og hvordan ergoterapeutens kompetanse kan komme til nytte i innovasjonsarbeid. Ved deltakelse i innovasjonsprosjekter, vil studenten få erfaring med idéutvikling og prosjektledelse. Samspillet mellom ulike aktører, som grunnlag for utvikling av ny kunnskap, produkter, tjenester eller arbeidsmetoder, vektlegges. Digitalisering og digital sikkerhet belyses også i emnet. Studentene arbeider i grupper med et prosjekt i innovasjon og entreprenørskap som er relevant innen ergoterapi, og kan knyttes til folkehelse/helsefremmende arbeid og innovasjon i et samfunnsperspektiv.

Anbefalte forkunnskaper

Bestått ERG300 og ERGP3.

Hjelpemidler ved eksamen

Håndskrevne notater i stikkordsform kan medbringes til muntlig høring.

Mer om hjelpemidler

Faglig overlapping

  • BER312 - Aktivitet og deltaking som samfunnsansvar - Reduksjon: 10 studiepoeng