Hopp til innhald

ØMF190 Bacheloroppgave - Økonomi og administrasjon

Emneplan for studieåret 2024/2025

Innhold og oppbygning

Innhold og oppbygning

Bacheloroppgaven skal være et faglig fordypende arbeid med utgangspunkt i en problemstilling fra privat eller offentlig virksomhet eller fordypning i et relevant teoriområde.

Bacheloroppgavene skrives i grupper på 3-4 studenter. Erfaring med samarbeid i grupper er en sentral del av læringsutbyttet i kurset.

Veileder og studenter er ansvarlige for at bacheloroppgavene skrives i henhold til HVL sine forskningsetiske retningslinjer og de krav om personvern som følger av personvernforordningen GDPR (General Data Protection Regulation av juli 2018), herunder skriftlig samtykke-erklæring undertegnet av deltakere i undersøkelser.

Opphavsrett

Bacheloroppgaven eies av studenten selv og HVL. Veiledere eller andre kan derfor ikke pålegge studenten offentliggjøring ved bibliotek, internett eller andre steder, i trykt eller elektronisk form uten kandidatens og eventuelt ekstern kontakt sitt samtykke.

Klausulering av bacheloroppgaver

Dersom ekstern samarbeidspartner ønsker deler eller hele oppgaver unntatt offentlighet, da undertegnes en egen avtale om dette mellom instituttet og ekstern part. Eget skriv om klausulering er utarbeidet ved instituttet.

Læringsutbytte

Etter gjennomført bacheloroppgave vil studenten:

  • Ha kunnskaper og ferdigheter om forskningsdesign og gjennomføring av et faglig analysearbeid i samarbeid med andre
  • Kunne vurdere forskjellige kilder, benytte disse og referere etter anerkjente standarder
  • Kunne kritisk reflektere over funn i analysene
  • Kunne dokumentere og rapportere i henhold til anerkjente standarder
  • Kunne kommunisere og presentere et faglig arbeid til andre

Krav til forkunnskaper

Studentene må ha bestått minst 97,5 studiepoeng før oppstart av femte semester for å få skrive bacheloroppgave.

Undervisnings- og læringsformer

Alle bachelorgruppene tilbys 5-10 timer i veiledningsmøter. Studentene kan som minimum forvente 4 veiledningsmøter. Veiledningene baserer seg på skriftlig inngått veiledningsavtale (se eget skjema) og «Krav til innhold og form» som er utarbeidet på HVL og instituttet.

Obligatorisk læringsaktivitet

Følgende obligatorisk læringsaktivitet inngår:

  • Plakat etter oppgitt mal

Innhold og tidsfrister oppgis av fagkoordinatorer på fordypningene og emneansvarlige.

Plakat er kun gyldig i det semesteret bacheloroppgaven leveres i.

Vurderingsform

Gruppebasert skriftlig bacheloroppgave karaktersettes separat før justerende muntlig eksamen. Både skriftlig og muntlig del må være bestått for å bestå emnet. Sensur gjennomføres av to sensorer, hvorav en ekstern.

Innleveringsfrist for bacheloroppgaven blir publisert på Studentweb og via digitalt eksamenssystem, Wiseflow.

Karakteren på skriftlig bacheloroppgave registreres i Wiseflow av sensorene og formidles til studentene senest 24 timer før muntlig eksamen.

Sluttkarakteren på bacheloroppgavene er identisk med karakteren som framgår av eksamensprotokoll for "justerende muntlig". Alle karakterene registreres av sensorene i Wiseflow. Sluttkarakteren etter muntlig eksamen settes individuelt for det enkelte gruppemedlem. Karakterer kan differensieres mellom gruppemedlemmer.

Tid og sted for muntlig eksamen oppgis i Canvas på de ulike fordypningene.

Karakteren på bacheloroppgaven kan etter muntlig eksamen justeres opp eller ned én karakter. Karakterskala A-F, der F tilsvarer ikke bestått.

Underkjent bacheloroppgave

Studenter som har strøket på bacheloroppgave kan levere ny og forbedret versjon i løpet av kommende semester. Forbedret versjon kan bare leveres én gang.

Klage på karakter

Se HVL sine retningslinjer for klagebehandling.

Hvis klagekommisjonen endrer karakteren på skriftlig bacheloroppgave med mer enn én karakter skal medlemmene av ny og gammel kommisjon møtes for å bli enige om karakter.

Hjelpemidler ved eksamen

Ingen ved muntlig eksamen.

Mer om hjelpemidler