Hopp til innhald

Studieplan - Mat og helse 1

Hausten 2023

Mat og helse 1 er eit vidareutdanningstilbod for lærarar i heile grunnskulen. Her får studentane ei innføring i faget sin helsefremjande, miljømessige og kulturelle dimensjon.

Innhald

Vidareutdanninga består av to emne på 15 studiepoeng kvar:

  • Emne 1: Innføring i mat og helse
  • Emne 2: Mat og helse som undervisningsfag

Emne 1 gjev ein innføring i matvaregrupper, tilverking av mat, sensorikk og på mat og måltid si tyding for utjamning av sosial ulikheit i helse.

Emne 2 fokuserer særleg på den helsemessige dimensjon av mat og måltidet. Studentane skal tileigne seg kunnskapar og ferdigheiter som gjer barn og unge i stand til å foreta helsefremjande, berekraftige og førebyggjande kosthaldsval.

Arbeidsformer

  • Forelesningar
  • Individuelt arbeid mellom samlingane
  • Gruppearbeid
  • Demonstrasjon/forevisning
  • Muntleg og skriftleg presentasjon
  • Sjøvstudium
  • Utprøving av elektronisk læremiddel mellom samlingane med ei mat- og helseklasse i grunnskulen

Vurderingsformer

  • Emne 1 - munnleg eksamen
  • Emne 2 - praktisk ekamen

Internasjonalisering

Nei