Hvorfor studere idrettsvitenskap?
Master i idrettsvitenskap er en utdanning der du både går i dybden og bredden. Studiet passer godt for deg som vil arbeide med idrett, friluftsliv, helsefremmende eller forebyggende arbeid.
Studiet er nett- og samlingsbasert med fire-seks samlinger per semester. Samlingene vil bytte mellom å foregå i Bergen og Sogndal.
Hva lærer du?
- Hva det betyr å være og lære i bevegelse, og effekten av å være fysisk aktiv
- Hvordan kunnskap om fysisk aktivitet og læring av bevegelse kan fremme gode aktivitetsvaner i idrett og samfunn
- Å planlegge, gjennomføre og vurdere forsknings- og utviklingsarbeid
- Å bidra til nytenking og innovasjon på idretts-, friluftslivs- og folkehelsefeltet
Hva kan du jobbe med?
Utdanningen gir deg kompetanse til å blant annet jobbe som:
- Trener og leder
- Folkehelsekoordinator og folkehelserådviger
- Konsulent og rådgiver i kommune, fylkeskommune og statlig forvaltning, næringsliv, lag- og organisasjoner innen idrett, friluftsliv og folkehelse
- Forskning og utdanning
- Sammen med årsstudium i praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) er du kvalifisert for undervisningsstilling i skolen på 5.-13. trinn.
Hvordan er undervisningen?
Undervisningen er nett- og samlingsbasert. I første semester har du emnene vitenskapsteori og forskningsmetode og perspektiv på bevegelse. I andre semester velger du to av de tre fordypningene danning og læring i idrett og friluftsliv, fysisk aktivitet og folkehelseprosjekt eller trening og prestasjon.
I tillegg fordyper du deg i enten kvalitativ analyse eller måleegenskaper og statistikk. I andre studieår skriver du masteroppgave.
Samlingsdatoer
Høsten 2025:
- Uke 34 (Bergen)
- Uke 37 (Sogndal)
- Eksamen uke 41 (Bergen/Sogndal)
- Uke 42 (Bergen)
- Uke 46 (Sogndal)
Våren 2026:
- Uke 2 (Bergen)
- Uke 5 (Sogndal)
- Uke 9 (Bergen)
- Uke 12 (Sogndal)
- Uke 17 (Bergen)
- Uke 19 (Sogndal)
Vil du studere mer?
Fullført masterstudium med samlet karakter på B eller bedre, vil kvalifisere for opptak på doktorgradsprogrammene ved Høgskulen på Vestlandet og relevante doktorgradsprogrammer ved andre universitet og høgskoler.
Utveksling
Utenlandsopphold kan legges til 2. semester for å ta emner ved et annet universitet eller til 2. studieår for arbeid med masteroppgave i utlandet.