Opptakskrav og søknad
Opptakskrav
Generell studiekompetanse eller realkompetanse
Om å søke opptak
Trykk knappen «Søk studieplass» eller gå inn via søknadsweb. Velg rad for «Videreutdanning og halvtårsstudium». Etterpå velger du fra listen «Videreutdanning vår 2024». Emnekoden er 6596.
Om å søke opptak til HVL
Hvorfor studere digital prosess- og forretningsforståelse?
Denne videreutdanningen gir deg grunnleggende kunnskap om viktigheten av prosessforståelse og hvordan prosesser henger tett sammen med bedriftens digitale ressurser og teknologier, som igjen påvirker forretningsdrift og utvikling av virksomheten.
Videreutdanningen er utviklet i samarbeid med aktører i bransjen, og er tilpasset endringene som bransjen står ovenfor i forbindelse med det grønne skrifte og FNs bærekraftmål.
Det å kunne forstå og kartlegge bedriftens prosesser er helt avgjørende for å kunne ta gode beslutninger, også når det kommer til de digitale løsningene i virksomheten. Det som er output i en prosess, er input i en annen.
Hva lærer du?
Etter å ha tatt kurs i digital prosess- og forretningsforståelse vil du blant annet:
- Ha kunnskap og verktøy til å jobbe med digitalisering og omstillinger på din arbeidsplass.
- Forstå betydningen av det digitale i den løpende drift av en virksomhet, og teknologiutviklingen sin rolle i styring og utvikling av bedriften
- Kjenne nok til ulike teknologier til å kunne vurdere hvordan, og på hvilke områder, teknologiene vil virke inn på en bedrifts forretningsmodell
- Kunne foreslå tiltak som utnytter digitale teknologier for å skape eller styrke konkurransefortrinn
- Vurdere de ansatte sin rolle i digitaliseringsprosesser.
Les mer detaljert om hva du lærer i emneplanen
Målgruppe
Kunnskap om digital forretningsforståelse er aktuelt for de fleste ansatte i ulike typer bedrifter og bransjer. Kurset er utviklet for personer med tilknytning til eller interesse for renovasjons- og gjennvinningsbransjen, men nyttig for mange flere.
Undervisningsform
All undervisning er nettbasert.
Via læringsplattformen Canvas vil du få tilgang til ferdig innspilte videoer, og lenke til det digitale konferanseverktøyet Zoom for undervisning i sanntid på nett.
I tillegg til nettforelesinger vil du delta i gruppediskusjoner, jobbe med oppgaveskriving med veiledning, og øvinger i formidling til ulike målgrupper.
I Canvas vil du også få mer informasjon om studiet, som for eksempel oppgaver, forelesningsnotat og planer.
Du trenger tilgang til datamaskin med internetttilknytning, videokamera (webkamera), mikrofon og vanlig programvare til skriving og kommunikasjon til dette studiet.
Samlinger
Det blir totalt 20 undervisningstimer, fordelt på
- 10 undervisningstimer med podcaster og ferdig innspilte videoer
- Fem digitale samlinger á to timer i sanntid, følgende tidsdager fra kl. 14.00-15.45:
- 05.03.2024 Utgår
- 19.03.2024
- Ny dato: 21.03.2024
- 09.04.2024
- 23.04.2024
- 14.05.2024
De digitale samlingene i sanntid vil bli tatt opp, dersom det er forelesinger og gjennomgang av system, slik at du også kan se de i etterkant.
Anbefalt forkunnskap
Det er ingen anbefalte forkunnskaper for dette studiet, men du bør ha kjennskap og tilknytting til gjenvinningsbransjen.
Pensum
Du vil motta informasjon om pensum når kurset starter.
Eksamensform
Emnet har mappevurdering som vurderingsform, hvor de tre innleveringene under Obligatorisk læringsaktivitet inngår på 2000 ord +/-10%.
Mappeinnleveringen teller 100% av karakteren. Karakterskala: bestått / ikke bestått. Ved ikke bestått kan det leveres forbedret versjon av mappen til ny eksamen.
Studieavgift og betaling
Kurset er finansiert fra HK-dir via Bransjeprogrammet for avfall- og gjennvinning.