Hvorfor studere Gruppeledelse i rehabilitering?
Dette kurset er for deg som ønsker mer innsikt i hvilke roller og oppgaver du som leder har i rehabiliteringsprosesser. Det er også for deg som vil lære mer om endrings- og utviklingsarbeid.
Etter kurset vil du være i stand til å skape en trygg og støttende atmosfære i rehabiliteringsprosesser der fagfolk og brukere kan dele sine utfordringer og mål.
Kursformer
Du kan ta kurset som et studiepoengskurs på masternivå (2,5 studiepoeng) eller som et etterutdanningskurs. Etterudanningskurs har ingen utdanningskrav.
Hva lærer du?
Studiepoengskurs
Etter å ha gjennomført kurset som studiepoengskurs på masternivå vil du:
- Ha avansert kunnskap om gruppeledelse, og kunne anvende denne i ulike rehabiliteringskontekster.
- Kunne jobbe i gruppe, identifisere problem og konflikter, ta beslutninger, planlegge og forhandle strategiske løsninger.
- Kunne motivere og engasjere brukere og fagfolk til å delta i endrings- og utviklingsprosesser.
- Kunne kommunisere selvstendighet og samarbeid knyttet til ledelse av grupper innenfor ulike rehabiliteringskontekster.
Etterutdanningskurs
Hvis du tar kurset som etterutdanningskurs får du bygge din kompetanse på gruppeledelse. Dette inkluderer strategier for å jobbe i gruppe, identifisere problem og konflikter, ta beslutninger og forhandle frem strategiske løsninger. Kurset setter søkelys på rehabiliteringskontekster som er relevante innenfor kommunehelsetjenesten. Vi jobber selvsagt i gruppe!
Målgruppe
Kurset er for deg som er leder eller ønsker deg en lederrolle i helsesektoren. Studiepoengskurs er på masternivå og krever bachelorgrad. Etterutdanningskurs har ingen utdanningskrav. Denne kursformen er tilpasset deltakere med et stort spekter av erfaringer og utdanningsnivå.
Undervisningsform
Emnet består av en felles samling utenfor campus, digitalt kursmateriale og gruppearbeid.
Alle som deltar på samlingsbaserte kurs er sammen på samling, uavhengig av om man tar kurset som etterutdanningskurs eller studiepoengskurs.
I samlingen vil det være fokus på diskusjon, erfaringsutveksling og kollega-tilbakemelding. Det digitale kursmaterialet består av korte forelesninger, oppgaver du kan bruke til selvstudium og tekster. I gruppearbeidet skal studentene jobbe sammen i et innovasjons- eller endringsprosjekt i kommunen eller på arbeidsplassen.
Du kan ta etterutdanningskurs på to nivåer:
- Introduksjon: Halvdagssamling og tilgang til digitalt støttemateriale. Kursbevis blir gitt etter deltakelse på halvdagsseminar. Arbeidsmengden er beregnet til ca. 10 timer hvis en ser gjennom det digitale materialet
- Grunnkurs: Halvdagssamling og digitalt materiale. Kursbevis blir gitt etter deltakelse på halvdagsseminar og bestått digital test. Arbeidsmengden er beregnet til ca. 25-30 timer
Anbefalt forkunnskap
Ingen.
Eksamensform
De studiepoenggivende kursene er på 2,5 studiepoeng og har obligatoriske arbeidskrav og eksamen. Eksamen er bestått/ ikke bestått.
Hvis du tar kurset som etterutdanningskurs har du ikke eksamen, men obligatoriske arbeidskrav. Hvis du tar kurset som etterutdanning grunnkurs må du ha bestått en digital test for å få kursbevis.