Opptakskrav og søknad
Opptakskrav
Om å søke opptak til HVL
Hvorfor studere kunst, kultur og kreativitet i barnehagen?
Kunst, Kultur og Kreativitet er ett av de kunnskapsområdene norske barnehager arbeider minst med. For å endre dette er det nødvendig å styrke personalets egenferdigheter i kunstpedagogisk arbeid med barn, og skape en ny kultur for utvikling og utforsking av fagområdet i kollegafellesskapet. Dette forutsetter barnehagelærere som kan lede utviklingsprosesser i samsvar med Rammeplan for barnehagen, der hele personalet er involvert.
Hva lærer du?
Studiet er forskningsbasert og praksisnært, og skal bidra til at du får økt praktisk og didaktisk kompetanse i kunst, kultur og kreativitet. Du vil også lære å analysere behov for endring og lede utviklingsarbeid i egen barnehage.
Du vil arbeide med kunnskapsområdet både på enfaglige og tverrfaglige måter. Du vil også utforske hvordan digitale verktøy kan brukes til å støtte barns fysiske og sansende væremåte - og fremme lek, sosial samhandling og inkludering i fellesskapet. I studiet vil vi bruke eksempler på tverrfaglige prosjekter utviklet ved HVL som modeller for ditt eget arbeid.
Les mer om hva du lærer i emneplanen for KKK851 Kunst, kultur og kreativitet i barnehagen
Målgruppe
Dette studiet er for deg som jobber som barnehagelærer.
Undervisningsform
Kurset blir gjennomført i Bergen.
Forelesninger, veiledning og praktiske seminarer hvor studentaktive læringsformer vil være fremtredende. Mellom samlingene vil studentene arbeide selvstendig med prosjekter, øvelser og gruppearbeid knyttet til de obligatoriske læringsaktivitetene (arbeidskrav).
Undervisning og veiledning foregår over 3 fysiske samlinger a 3 dager i høstsemesteret og 3 i vårsemesteret, samt på 2 nettsamlinger a 2 timer per semester.
Samlinger
Høst 2024: Uke 36, 42 og 47
Vår 2025: Uke 4, 12 og 19
onsdager kl.12 - fredager kl.15.00 i Bergen
Nettdager:
torsdager kl 15 – 17.
To nettdager per semester.
Anbefalt forkunnskap
Ingen. Men du må være førskole-/barnehagelærer eller ha annen treårig pedagogisk høyskoleutdanning med videreutdanning i barnehagepedagogikk, som kvalifiserer for pedagogisk lederstilling i barnehagen. Du må være ansatt i barnehage
Pensum
Du vil få mer informasjon om pensum ved studiestart.
Eksamensform
Individuell muntlig eksamen hvor fullført kunstpedagogisk utviklingsarbeid presenteres digitalt for faglærere, sensor og medstudenter.
La videreutdanningen være del av en mastergrad
Du kan søke innpass for denne modulen ved følgende masterprogram ved Høgskulen på Vestlandet: Master i barnehagekunnskap.